Politieke special in The Alternative

Een cadeautje voor The Alternative. Het programma voor alternatieve muziek van Lansingerland FM hoor je elke dinsdagavond. En dat deze week middenin de verkiezing voor de Tweede Kamer. Dat biedt inspiratie voor presentatoren Daan en Almer: een politieke special.

Innige band

Politiek en muziek hebben een innige band. Politici gebruiken muziek in hun campagnes en om de sfeer te zetten bij hun speeches. En artiesten gebruiken hun muziek voor politieke boodschappen. Die laatste heeft The Alternative verzameld. Op dinsdag 16 maart hoor je een grote selectie muziek met een politieke lading. En dat gaat alle kanten op.

Punk

Presentator Daan de Gelder kijkt erg uit naar de punk. Hij is sowieso groot liefhebber van de rammelende rock voor mensen met een hanenkam. En juist de punk is begonnen vanuit politieke boodschappen. Van Anarchy in the Uk van Sex Pistols tot het politiek geladen conceptalbum American Idiot van de moderne punkband Green Day. Dus die klanken kan je wel verwachten in de politieke special.

Stem af

Maar je gaat meer horen in The Alternative. Singer-songwriters die zich afvragen of hun generatie wel genoeg politiek betrokken is, of juist de inrichting van de samenleving als geheel in een ander daglicht zitten. En ook bands die qua naam alleen al laten zien waar ze politiek staan. Het komt allemaal voorbij in twee uur The Alternative. Dat wil je niet missen. Toch per ongeluk gedaan? Luister dan hier de uitzending terug.