Jeugdspelers stromen in

Jeugdspelers stromen in

Vanuit de onder 23 groep sluiten vóór komend seizoen als eerste aan bij het keurkorps van Schuur doelman Colin Kraaijbeek en centrale verdediger Max de Winkel. Keeper Colin Kraaijbeek is net 19 geworden en stapt over van de onder 23 naar de zondag selectie, waar hij de concurrentie aan zal gaan met de andere keepers in de selectie van Schuur. Max de Winkel zal de benjamin in de groep zijn. De net 17-jarige De Winkel sluit aan bij het TOGB keurkorps voor komend seizoen. De Winkel heeft de gehele jeugdopleiding van TOGB doorlopen. Hij begon als speler in de F4 en heeft daarna jaarlijks in de selectie elftallen van TOGB laten zien een enorm talent te zijn. Vanuit de O17 sloot hij als onder 17 speler aan bij de O23 groep, om daar te excelleren. Omdat hij een prima indruk achterliet op de trainersstaf van de 23 en het technisch hart van de club, mag hij zich komend jaar proberen in de basis te spelen en bewijzen op het Hoofdklasse niveau. Tijd voor een duo interview met de “jonkies”.

 

Denk je dat het spelen in de zondagselectie anders is dan in de O23?

Max: “Ja, dat denk ik zeker. Aangezien ik tegen nog “oudere” spelers kom te spelen, die sterker en slimmer zullen zijn dan in de JO-23, verwacht ik dat ik in het begin wel zal moeten wennen aan dit niveau. Mijn handelingssnelheid en fysiek zullen daardoor verbeteren, waardoor ik me hopelijk snel zal kunnen aan passen aan het seniorenvoetbal.”

Colin: “Gedurende mijn periode in de jeugd bij TOGB heb ik geregeld meegetraind met het eerste. Hierdoor ken ik de groep en heb ik al een aantal keer meegemaakt hoe het niveau verschilt van de O17, O19 en de O23. Het is een stuk fysieker en zakelijker. Verder ligt de intensiteit tijdens de trainingen bij de senioren hoger.”

 

Er komt een nieuwe trainer voor de groep te staan. Heb je deze al gesproken?

Colin: “Tot op heden heb ik de trainer nog niet gesproken, maar ik verwacht dat ik de trainer snel zal spreken in de komende periode.”

Max: “Ik heb de trainer nog niet gesproken, maar er is nog tijd zat om dit te doen de aankomende weken. Wel heb ik begrepen dat de trainer veel met jeugd heeft gewerkt, dus dat vond ik wel fijn om te horen.”

 

Je hebt in alle jeugdselecties op divisieniveau gespeeld. Zal dit ertoe bijdragen dat je het niveau van de senioren makkelijker kunt oppakken?

Max: “Dat zal wel iets helpen, maar het eerste speelt inmiddels in de Hoofdklasse, wat natuurlijk ook een hoog niveau is. De afgelopen jaren heb ik altijd wel tegen oudere spelers gespeeld, maar nu wordt dit verschil weer een stuk groter, maar ik heb er zeker wel vertrouwen in dat dit goed komt.”

Colin: “Het verschil tussen de jeugd en het senioren voetbal is aanwezig. Door het trainen en spelen op divisie niveau heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Verder denk ik dat ik door het meetrainen met het eerste het niveau kan oppakken en mezelf verder kan ontwikkelen als senioren keeper.”

 

Wat zijn je doelen voor komend seizoen en daarna?

Colin: “Mijn doel voor de aankomende seizoenen is om mezelf nog verder te ontwikkelen als keeper in het senioren voetbal op een zo hoog mogelijk niveau.”

Max: “Op een hoog niveau trainen, in het begin veel luisteren, leren en sterker worden en zo snel mogelijk debuteren in de basis. Ik wil ieder jaar beter worden en zo hoog mogelijk spelen. Ik ben blij dat TOGB mij nu al de kans geeft en ga er alles aan doen om het 1e te halen, daarna zien we wel weer verder.”

 

 

Tot slot waar moeten de supporters komend seizoen op letten?

Max: “Dat is een lastige vraag, maar persoonlijk zal ik altijd 100% geven. Verder hoop ik dat de supporters leuk en aantrekkelijk voetbal zullen zien met deze jonge selectie.”

Colin: “De supporters kunnen een goede jonge ploeg verwachten. Ik vind dat TOGB 1 ondanks de leeftijd een kwalitatief hele goede ploeg heeft. Wij kunnen als groep wel eens voor een verassing zorgen komend seizoen.”