Aanvoerder Jay Zandbergen ook komend seizoen TOGB’er

Voor komend seizoen heeft ook aanvoerder van de TOGB-zondagselectie Jay Zandbergen ja gezegd tegen een langer verblijf bij TOGB. Zandbergen is de laatste jaren uitgegroeid tot een steunpilaar in de zondagselectie en was dit seizoen aanvoerder van TOGB-zondagselectie.

 

Jay leuk dat je bij TOGB blijft. Kun je uitleggen waarom je bij TOGB blijft?

Uiteraard! Ik hoef niemand meer uit te leggen dat dit een lastig jaar is geweest voor iedereen en ook op sportief gebied. We hebben hele mooie seizoenen achter de rug en dit seizoen moest het gebeuren in de Hoofdklasse. Wij als team wilde ons manifesteren als een niet te onderschatten tegenstander in de Hoofdklasse. Voor mij persoonlijk gold, dat ik mij verder wilde ontwikkelen als speler en als aanvoerder. De reden dat ik voor een langer verblijf heb gekozen, is dat ik voel dat ik/wij nog “unfinished business” hebben in de Hoofdklasse en wil ik juist na zo’n raar jaar de club die mij lief is de rug niet toekeren.

 

De afgelopen twee seizoenen waren “vreemd” qua verloop. Hoe gaan jullie als selectie je voorbereiden op het nieuwe seizoen?

Vreemd is nog zacht uitgedrukt haha. Dit is sportief gezien niet waar je als speler op hoopt. Op dit moment is er door de KNVB besloten, dat wij sowieso niet meer in competitieverband wedstrijden zullen gaan spelen. Er komt wellicht een Regio Cup aan. Denk dat iedereen zichzelf goed moet “onderhouden” in deze tijd om fit te blijven en we vooral weer snakken naar het lekker bezig zijn met sporten. Vandaar dat wij ons nu nog nergens op focussen en vooral elke zondagmorgen trainen, om het plezier weer terug te krijgen in het spelletje.  Zonder alle beperkende maatregelen hoop ik, dat binnenkort de volledige groep op de “normale” manier mag trainen en er geen onderscheid wordt gemaakt in leeftijd. De “oudere spelers” snakken er net zo erg naar als de jongens tot 27 jaar om weer als groep aan de slag te gaan.

 

Komend seizoen een nieuw gezicht voor de groep, Mark Schuur. Heb je bij je besluit om te blijven eerst een gesprek gehad met de nieuwe trainer?

Ja heb ik. Ik ben een jonge speler met ambities. Ik wil graag het onderste uit de kan halen voor mijzelf, want ben nog lang niet uitgegroeid. Op sportief en persoonlijk vlak, vind ik het erg jammer dat zowel hoofdtrainer Ronald Ermes als zijn assistent Kevin Stiefel de stap naar sc Feyenoord maken. Al is de keuze zeker te begrijpen en gun ik het beide ook zo’n mooie stap te maken. Het neemt niet weg, dat ik graag als speler en als aanvoerder wil weten waar we volgend jaar aan toe zijn, dus wilde ik Mark Schuur graag spreken. Dit gesprek was erg positief en ik denk dat Mark weer nieuwe impulsen kan brengen als trainer. Mede hierdoor wil ik mijzelf graag door ontwikkelen bij TOGB 1 en werken aan en groeien naar een stabiele Hoofdklasser. Natuurlijk met alles wat daarbij komt kijken zowel binnen als buiten het veld.

 

Wat verwacht jij van komend seizoen?

Ik heb mezelf voorgenomen, dat ik niet te veel ga verwachten. Het is gebleken de afgelopen twee seizoenen, dat je hierdoor alleen maar teleurgesteld kan worden. Het liefst heb ik dat we straks met de volledige selectie kunnen trainen.  Ook hoop ik dat we weer kunnen voetballen en op een “normale” manier wedstrijden spelen in mogelijk de Regio Cup. Of we in komende september mogen spelen voor de competitie zien we dan wel weer. Dus komend seizoen is voor mijn gevoel nog wel ver weg.