Sousa en Bakker blijven TOGB trouw

Brandon Sousa en Ian Bakker kwamen in het door Corona geplaagde seizoen 2020-2021 nog niet uit voor TOGB in de Hoofdklasse. Noodgedwongen. De middenvelder Sousa en vleugelaanvaller Bakker zijn beide geopereerd aan hun knie. De mannen werken hard aan hun herstel. Sousa heeft besloten ook volgend seizoen de kleuren van TOGB te verdedigen en zal net als Bakker die ook ja zei tegen nog een jaar TOGB, dus beide deel uit maken van de selectie van de nieuwe oefenmeester Mark Schuur. Tijd om Brandon en Ian te vragen naar hun motivatie.

 

Brandon en Ian leuk dat jullie ook volgend seizoen te zien zal zijn op sportpark Het Hoge Land. Hoe gaat het met jullie?

Brandon:” Leuk dat je het vraagt. Het gaat heel goed met mij. Zoals de meeste al weten had ik in juli mijn kruisband en meniscus gescheurd. Dat was niet fijn. Het kwam echt binnen bij mij. Een enorme klap, maar ik heb mezelf herpakt. Ik train na mijn operatie elke week 3x en het gaat de goede kant op qua fysiek.”

Ian: “Het gaat eigenlijk heel goed met mij! Ik ben op de goede weg om weer topfit te worden. Daarnaast ben ik ook erg enthousiast over het nieuwe seizoen, waarin ik hopelijk weer op het veld kan staan.”

Komend seizoen een nieuwe trainer die je niet kent. Is dit een voordeel of een nadeel?

Brandon: ”Het is jammer dat de huidige trainer weggaat. Hij heeft mij de kans gegeven in TOGB 1 en mij in het team gezet. Buiten het voetbal heeft hij mij ook met veel dingen geholpen. Ik zie de komst van een nieuwe trainer als een voordeel. Je begint als team en persoon aan een nieuw hoofdstuk. Een nieuwe trainer met zijn visie die wellicht het team op een andere manier neerzet en laat voetballen. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te beginnen.

Ian: “Goeie vraag. Ik denk dat daar 2 antwoorden op te geven zijn. Aan de ene kant is het positief, omdat er een nieuwe wind gaat waaien. Bovendien neemt hij ervaring mee van het voetballen op divisie niveau. Ik vind het belangrijk dat er altijd nieuwe ideeën worden aangedragen. Aan de andere kant vind ik het ook jammer, omdat Ronald Ermes en de staf hebben laten zien wat wij als groep kunnen. Persoonlijk heb ik het gevoel, dat wij nog veel meer potentie hebben in deze groep.”

 

Spelen in de hoofdklasse is er dit seizoen nog niet van gekomen door je blessure. Wat verwacht jij van het spelen in de hoofdklasse ?

Brandon: Ja klopt, Het team heeft inmiddels al een paar wedstrijden gespeeld op Hoofdklasse niveau. Ik kwam zo vaak als ik kon kijken en zag dat tegenstanders op Hoofdklasse niveau, heel anders spelen dan in de 1e klasse. Hoe ik het nu heb gezien is het alleen een veel hoger baltempo. Daarnaast spelen we tegen slimmere tegenstanders, maar dat maakt het alleen maar uitdagender en leuker toch? “

Ian:” Klopt, ik heb helaas alle wedstrijd die wel gespeeld zijn dit jaar moeten bekijken vanaf de zijkant. Gelukkig heb ik wel een goed beeld gekregen van het voetballen in de hoofdklasse, omdat ik altijd mee ben gegaan met het team. Ik denk dat het een zwaar jaar gaat worden, waarbij de tegenstanders niet alleen slim zijn of ervaring hebben, maar ook zeer fysiek sterk zijn. Wat ik gezien heb in elke wedstrijd die TOGB speelde in de Hoofdklasse is dat wij konden meevoetballen. Ik denk dat dat komend seizoen ook zo zal zijn. Ikzelf zal snel het ritme van de Hoofdklasse moeten aanhaken en dan denk ik dat er veel mogelijk is

Denk je snel weer op je niveau van voor je blessure te kunnen zitten?

Brandon: “Ja dat denk ik wel. Ik denk dat ik zelfs beter terugkom dan voor mijn operatie. Ik train meer dan dat ik eerst deed. Ook is mijn mentaliteit verbeterd sinds mijn blessure en is deze beter geworden. Ik wil op elke vlak sterker terugkomen, zodat ik mijn kwaliteiten aan iedereen kan laten zien.”

Ian: “Er zijn nu al meer dan 7 maanden voorbijgegaan sinds mijn operatie, dus het wordt ‘snel’ zou ik niet zo snel gebruiken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat als ik weer een wedstrijd kan spelen, ik weer dezelfde speler ben als voor mijn operatie. Hopelijk word ik dit jaar beter, maar dat is nu nog niet van belang. Eerst ga ik mij focussen op mijn herstel, om weer tussen die gasten te staan op het veld.”

 

Tot slot gaan de supporters volgend seizoen de doortastende Brandon weer zien en de ongrijpbare Ian?

Brandon: “Hahahaha als het aan mij ligt zeker weten en veel betere Brandon zelfs.”

Ian:”Ik kan helaas geen 20 goals of een kampioenschap beloven, maar ik laat ieder jaar verassingen zien op het veld. Zo hoop ik dus dat ik jullie supporters, mijn eigen team en natuurlijk de tegenstanders weer kan gaan verassen met acties, assist, goals en natuurlijk mooi voetbal. Ik wil er weer voor zorgen dat we kunnen gaan juichen en daarna een leuk feestje kunnen maken in de kantine!”