Uitslag onderzoek grootschalig risicogericht testen bekend

Vier weken geleden kondigde burgemeester Pieter van de Stadt aan dat er in de gemeente Lansingerland grootschalig risicogericht getest ging worden. Vandaag maken GGD en Erasmus MC de uitkomsten van dit onderzoek bekend. In een videoboodschap laat de burgemeester goed nieuws horen.

“We zijn er in geslaagd de uitbraak van die Britse variant in Lansingerland in te dammen.” vertelt burgemeester Pieter van de Stadt in de videoboodschap die vandaag is gepubliceerd door de gemeente. De burgemeester vervolgt “En dat is een groot compliment in de eerste plaats aan directie en medewerkers, kinderen en ouders van de Willibrordschool zelf. Het is daar beperkt gebleven.”

Volgens de burgemeester gaat het nu goed in Lansingerland. “Wat we zien is dat de verspreiding van het virus in Lansingerland sinds we zijn gaan testen enorm is afgenomen.”

Bekijk de videoboodschap van burgemeester Pieter van de Stadt hieronder.