Terugblik Lansingerland TV 2020

Het jaar waarin corona de overhand nam, komt ten einde. Op 31 december gaan we niet knallend, maar stilletjes het nieuwe jaar in. We blikken nog even terug naar een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar.

Festival

Een festival is voor ons altijd een hoogtepunt, maar dit festival zeker. Lansinger Winterland was namelijk het laatste festival in Lansingerland voordat corona alle festivals deed annuleren.


75 jaar bevrijd

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat op 5 mei 1945 de Duitsers officieel in Nederland capituleerden. Na 5 lange jaren van oorlog hunkerden de mensen naar vrede. Nu 75 jaar later zijn de verhalen over de Tweede Wereldoorlog vergeten verhalen aan het worden. Maar stuk voor stuk verhalen die niet vergeten mogen worden en die keer op keer verteld moeten worden, zodat we niet vergeten en de geschiedenis zich niet blijft herhalen. RTV Lansingerland maakte daarom van de vergeten oorlogsverhalen uit Lansingerland een korte documentaire. Een geschiedschrijving van mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over het oorlogsverleden in Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek en die deze verhalen met ons en u als kijker willen delen.


Dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. Juist dit jaar gedenken we in Nederland dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Vanwege het coronavirus riep de gemeente op niet naar de locaties te komen waar normaal gesproken de plaatselijke herdenkingen zijn. Deze plaatselijke herdenkingen gingen namelijk niet door. Om toch op een waardige manier te gedenken maakte RTV Lansingerland in samenwerking met verschillende organisaties binnen de gemeente een speciale dodenherdenking uitzending.


Culturona

2020 was het jaar van de livestreams. Bijna alles wat je kan verzinnen ging online. Zo ook concerten. In samenwerking met Heel Lansingerland helpt een Cultuur aan het lint brachten we mini concerten vanuit de OLV kerk Berkel en Rodenrijs.

 

Het jaar hadden we op Lansingerland TV mooi willen afsluiten met een cadeautje van de cultuursector aan de inwoners van Lansingerland.
Maar je raad het al, de nieuwe maatregelen brachten helaas roet in het eten. Het Kerstconcert dat we op TV wilde uitzenden kon niet doorgaan. Dat cadeautje houden de inwoners dan nog te goed.

RTV Lansingerland wenst u een gelukkig maar bovenal een gezond nieuwjaar.