Regiogenoten – de nieuwe hobby van Marieke Westgeest: bezoeken van snijbloemenkwekers

In de corona-tijd zijn er veel zaken veranderd. Sommige mensen hebben het extra druk en anderen houden juist meer tijd over. Veel mensen die in de “tijd-over-groep” vallen pakken oude hobby’s op of starten met een nieuwe. Zo ook Marieke Westgeest: ze is niet aan het puzzelen of breien geslagen, maar zocht een unieke hobby uit: het bezoeken van snijbloemenkwekers.

Geschreven door Yvette Gabler

Marieke bezocht sinds maart al meer dan 40 kwekers. Haar bezoekgebied reikt zich uit van de Bollenstreek via een stukje Westland naar onze eigen regio: het Oostland. Van origine is ze juridisch specialist in intellectueel eigendom en dan met name modellen en merken. Dan is dit niet de meest voor de hand liggende nieuwe hobby. Marieke vertelde dat het ontstaan van de hobby twee kanten heeft:

Haar hobby is deels ontstaan na het zien van de beelden van snijbloemen die werden doorgedraaid. Ook door persoonlijke gebeurtenissen was Marieke Westgeest op zoek naar manieren om langzaamaan weer wat werkzaamheden op te pakken die haar helpen in haar revalidatie. Volgens Westgeest kunnen we er allemaal iets van leren:

In de rubriek “regiogenoten” zoeken we naar de persoonlijke verhalen van inwoners van Lansingerland die tijdens de corona-tijd hun leven drastisch zagen veranderen. De interviews met deze mensen worden niet alleen hier op de site, maar ook op RTV Lansingerland en Rijnmond uitgezonden.