Kunstzinnig therapeute Yvonne Peschier in ZorgSaam

In de week van 9 t/m 15 november is het de week van de vaktherapie. Lansingerland telt maar liefst 5 vaktherapeuten. Eén van deze vaktherapeuten, Yvonne Peschier, is onze gast in de uitzending van ‘ZorgSaam’ op donderdag 12 november van 20.00 tot 22.00 uur
Yvonne Peschier heeft in Lansingerland een praktijk voor kunstzinnige therapie. In de praktijk begeleidt zij kinderen en volwassenen d.m.v. tekenen, schilderen, boetseren en andere creatieve werkvormen. Daarbij staat het doen en ervaren centraal en wordt gewerkt n.a.v. een hulpvraag. Naast individuele therapie in de praktijk geeft Yvonne i.s.m. met Bibliotheek Oostland de cursus ‘Kunst in de Bieb!’ waar het samen kunst kijken centraal staat. Ook hier staat het ervaren voorop en ontdekken de deelnemers met elkaar hoe je naar kunst kunt kijken. In de uitzending gaan we daarnaast in op de kunstzinnige therapie in het ziekenhuis voor patiënten met kanker en ook het onderwerp ‘zelfzorg’ komt aan bod. Stem af op ZorgSaam en laat je inspireren!