Dinie Kuilman in Kunstwerk

In deze uitzending van Kunstwerk gaat presentator Stan Hill langs bij de meest veelzijdige ‘Grand Madame’ van de Kunsttoer, Dinie Kuilman, bekend onder haar artiestennaam Dinieks.

Dinieks heef een rijk verleden als lerares tekenen, dat zij 41 jaar deed, maar daarnaast zichzelf heeft uitgedaagd om in haar Kunstwerken voortdurend de grenzen op te zoeken van haar creativiteit. En bij die zoektochten neemt zij geen halve maatregelen. Vaak serie matig werkt Dinieks Thematisch vormen en technieken uit, en geeft die kleur.

Haar vaak robuuste werken zijn tot stand gekomen door vele voorstudies, die de basis vormden voor de uiteindelijke werken. En in de uitzending is te zien dat Dinieks daar uitgebreid de tijd voor neemt.

Wij volgen het proces van een acht tal kunstwerken, waarvan de ‘ingekochte’ lijsten de basis zijn van haar creatieve uitingen. Heel bijzonder om dit ‘omgekeerde’ creatieve proces te zien ontstaan in de uitzending.

Dinieks mag dan 85 jaar zijn, maar zit nog vol ideeën, en denkt nog heel veel kunstwerken te zullen gaan maken. Dinieks een bijzondere creatieve duizendpoot.