Gelijkspel in Rosmalen

TOGB heeft aan de uitwedstrijd bij OJC Rosmalen een punt overgehouden. Door blessures van Bas Mourits en Zackaria Doumajd en het geschorste centrale duo Jordan Weegman en Wouter Vermeer, was oefenmeester Ermes genoodzaakt te improviseren. Afgelopen week werd er geoefend tegen zaterdag Hoofdklasser Zwaluwen, 5-1 winst en werd er op donderdag tijdens de training met de groep het 5-3-2 systeem uitgetest.

Onvoldoende

Ermes startte in Rosmalen dus met de 5-3-2 variant. Tegen de natuur van het team, dat graag hoog druk zet en op de helft van de tegenstander speelt, werd er in deze wedstrijd een ander systeem gespeeld. Het pakte niet uit zoals gewenst.

Na 7 minuten al keek TOGB tegen een 1-0 achterstand aan. Dennis Knuiman slaagde erin het gat in de TOGB defensie te vinden en wist Jesper Stijnman te verslaan. TOGB speelde in het begin van de wedstrijd matig in de organisatie en kwam apathisch over vanaf de kant gezien. Als team probeerde TOGB de bal snel te veroveren om vervolgens in de omschakeling snel uit te komen om de twee voorwaartsen Glenn den Uijl en de herstelde Jim Havenaar te bedienen. Het lukte echter niet hiermee OJC Rosmalen te verrassen. Het idee is goed, de uitvoering door de elf TOGB’ers was echter onvoldoende. Ermes was genoodzaakt in te grijpen. Het systeem werd gaandeweg aangepast naar 4-4-3, het systeem dat TOGB eigenlijk veel beter past.

Tegenvaller

Met Sven Paternot als vervanger voor Merick Heintjes, werd Paternot de diepste TOGB aanvaller. Havenaar en Den Uijl namen plaats op de flanken. Steerneman mocht op de 10 positie vanaf het middenveld het spel gaan verdelen. Zwarteveld schoof vanuit de laatste linie door naar het middenveld, waardoor Bosch naar de rechts back positie verhuisde. De omzettingen betaalde zich direct na de thee bijna uit. Bijna omdat de inzet van aanvoerder Jay Zandbergen net geen treffer opleverde.

OJC Rosmalen was kort na de gemiste inzet van Zandbergen voor de tweede maal succesvol. Wederom was het Dennis Knuiman die de gastheren op een 2-0 voorsprong kon zetten. De dreun gaf TOGB daarna extra energie en het leek wachten op TOGB succes.

De veerkracht van TOGB was ook deze middag wederom groot. Het team lijkt zich snel aan het Hoofdklasse niveau aan te kunnen passen.

Ermes bracht in de loop van de tweede helft vers bloed in zijn equipe. Eerst kwam Max Le Fevre voor Glenn den Uijl binnen de lijnen. De wissel zou goed uitpakken. Op aangeven van Le Fevre was het Guus Steerneman die TOGB in minuut 64 terugbracht in de wedstrijd, 2-1. De wedstrijd kantelde naar de Berkelse formatie. TOGB ging steeds brutaler spelen en creëerde een aantal goede kansen. Helaas nog zonder treffer. Nadat Jim Havenaar na 75 minuten vervangen was door Rob Gerritsma, ook hij is weer volledig hersteld van zijn blessure, was het wachten op een treffer van TOGB. Deze viel uiteindelijk in minuut 84. Na een combinatie van Le Fevre en Gerritsma kon Le Fevre Zwarteveld in kansrijke positie brengen. Zwarteveld wist vervolgens de OJC Doelman te verschalken, 2-2.

TOGB bleef drukken om de 3 punten te pakken. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal had jongeling Steerneman de 2-3 op zijn schoen, maar slaagde er niet in om de derde TOGB treffer te maken en dus moest TOGB genoegen nemen met slechts een punt.

Trainer coach Ronald Ermes was na afloop duidelijk over het resultaat. “Vooraf teken je natuurlijk voor een punt, maar gezien het spel in de 2e helft hadden wij misschien recht gehad op meer. Mentaal voelt de 2-2 in ieder geval wel als een overwinning.”

Komende zondag speelt TOGB op het Hoge Land tegen Orion, aftrap 14.00 uur. Komende dinsdag ontvangt TOGB om 20.15 uur zaterdag 3e klasser DVO’32. Beide teams komen in actie in het kader van de Paul Gast memorial cup die vorig jaar gewonnen werd door TOGB.

OJC Rosmalen: Janssen, Tooren, Beissel, Hassoun, Van de Sande, Helstern, Knuiman, Kappen, Geerts, Aharchaou, Van der Plas

TOGB: Stijnman, Zwarteveld, Bosch, Scheers, Bonavacia, Assaih, Zandbergen, Havenaar (Gerritsma), Heintjes (Paternot), Steerneman, Den Uijl (Le Fevre)