TOGB zaterdag wint ook tweede duel

Door ook in de tweede competitiewedstrijd te winnen, heeft het team van Raymond Kraaybeek de maximale 6 punten die te behalen waren binnengehaald. In Rotterdam werd op Sportpark Toepad met minimaal verschil (0-1) gewonnen van SDV.
De selectie van Kraaybeek en Bresser mist door blessures en andere redenen een flink deel van de groep. Gezien de samenstelling en kwaliteit die TOGB zaterdag dit seizoen in de selectie heeft, is er wekelijks een prima team te formeren door de staf. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel. De brigade van Kraaybeek maakte het zichzelf in Rotterdam zelf erg lastig door de kansen die gecreëerd werden onbenut te laten.
Gemiste kansen
De eerste helft liet een prima TOGB zien, dat één ding naliet, scoren. Kraaybeek zag zijn ploeg fel van start gaan, een stormvloed van aanvallen afleveren en kansen creëren. Door slordigheid bij de eind pass en scherpte voor de goal werd er voor de rust niet gescoord door de Berkelse formatie. SDV kwam er in het eerste bedrijf ook een aantal keer zeer gevaarlijk uit, maar miste net als TOGB de zuiverheid voor de goal. Bovendien heeft TOGB doelman Windmeijer. De sluitpost moest voor rust tweemaal handelend optreden om zo zijn team te behoeden voor een achterstand.
Loon naar erken
De tweede helft werd door TOGB iets meer gedoseerd gespeeld. Voor de toeschouwers bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. De geel zwarten slaagden er ook nu weer in veel kansen te creëren. In de 68 ste minuut werd het aanvallende spel van TOGB eindelijk beloond. Met een droge knal vanaf rand zestien was het Vince Luijken, na een uitstekende voorzet van Julian Meijer, die de verdiende 0-1 binnen schoot. Hierna drong SDV iets meer aan, maar vond keer op keer Elko Windmeijer op het pad naar succes. Waar TOGB wederom genoeg kansen onbenut liet, bleef het spannend tot het eind.
De 0-1 bleek genoeg voor de 3 punten, maar de wedstrijd had vanuit het oogpunt van TOGB wel veel eerder beslist moeten worden. Komende zaterdag is TOGB om 17.15 uur het eigen Sportpark Het Hoge Land, gastheer voor Zestienhoven.
TOGB: Windmeijer, Remmelszwaan, D. Ammerlaan, J. Ammerlaan, Van den Broek, Luijken, Breed(80 Borsboom), Meijer, Twaalfhoven, Van der Sman (70 Jongeneelen), Mohamedhoesein (45 De Keizer)
Geel: Van der Sman, Remmerlszwaan, D. Ammerlaan