Negen TOGB’ers delven onderspit tegen titel kandidaat Baronie (0-3) 0-4

Wie de uitslag van de wedstrijd TOGB-Baronie ziet denkt wellicht dat TOGB geen schijn van kans had in het duel met Baronie. De cijfers zeggen echter niet alles.

Op en neer

Al na 7 minuten was TOGB uit twee standaard situaties dichtbij de openingstreffer. Eerst uit een door Jay Zandbergen genomen vrije trap moest doelman Butselaar ten koste van een corner redding brengen. De door Glenn den Uijl genomen hoekschop werd door Bas Mourits ingekopt, maar trof geen doel. Baronie werd in de 11e minuut voor het eerst gevaarlijk. Een vlotte aanval over links werd in de korte hoek geschoten door Moustafa Mohammed,. Jesper Stijnman pareerde de inzet van de vleugel aanvaller. Het spel golfde op en neer en boeide de toeschouwers. Glenn den Uijl combineerde met Bas Mourits en Merick Heintjes en haalde van ruim buiten de zestien verwoestend uit. Doelman Butselaar moest zich strekken en tikte de bal met de vingertoppen op de paal. De rebound van Heintjes leverde geen treffer op voor TOGB. Baronie schakelde een versnelling bij en kwam tweemaal dreigend voor Jesper Stijnman. De TOGB doelman liet zien over prima reflexen te beschikken en keerde beide inzetten.

Rood

Na een klein half uur kantelde de wedstrijd in Breda’s voordeel. Na een handsbal in de TOGB zestien toonde arbiter Tjong A Hung rood, op aangeven van zijn assistent, aan centrale verdediger Wouter Vermeer. Vermeer na de wedstrijd: “ik kreeg de bal eerst op mijn borst, waarna deze mijn arm raakte toen ik op de grond lag. De nieuwe regel met de rode kaart snap ik niet. Zeker omdat er geen opzet was en wij naast de strafschop, door moeten met 10 man en ik ook nog eens een wedstrijd geschorst word. De nieuwe regel straft je zo drie keer wat naar mijn mening erg zwaar en niet juist is.” De strafschop werd door Jorik Mijnhijmer binnengeschoten, 0-1. Den Uijl werd door Ermes noodgedwongen gewisseld en centrale verdediger Kjell Scheers kwam de routinier vervangen. Een minuut later ging de bal wederom op de stip voor Baronie. Na een overtreding van Jordan Weegman op Jason Tjien-Fooh wees de leidsman wederom naar de 11 meter stip. Jorik Mijnhijmer koos dezelfde hoek en zag dat Jesper Stijnman heel dichtbij kwam, maar de bal had genoeg snelheid om achter Stijnman in het doel te verdwijnen, 0-2. In de 35ste minuut kreeg TOGB een vrije trap na een overtreding op Bas Mourits. De door Zackaria Doumajd genomen vrije trap leverde slechts een corner op. Na een harde overtreding op Jordan Weegman kreeg Moustafa Mohammad slechts geel. Jay Zandbergen wist de vrije trap helaas voor TOGB niet tot doelpunt te promoveren.

In het slot

Een vlotte combinatie van de gasten uit Breda gooide de wedstrijd in de 38ste minuut in het slot. Jens Wirix schoof de 0-3 in twee pogingen achter Stijnman in het TOGB doel.

2e helft

TOGB speelde in de tweede helft om te scoren en kreeg hier ook de kansen voor. Helaas stond doelman Butselaar Berkels succes keer op keer in de weg. Ermes bracht Max Le Fevere voor Guus Steerneman en Sven Paternot voor Bas Mourits. Paternot bracht Le Fevre oog in oog met Butselaar die geholpen door zijn verdediging succes voor TOGB in de weg stond. Een kwartier voor het einde kreeg TOGB na hands van Jordan Weegman, die de bal in het vijf meter gebied tegen zijn arm kreeg, een tweede rode kaart en Baronie een derde strafschop. Ook nu ging Jorik Mijnhijmer achter de bal staan. Onberispelijk schoot hij zijn 3e goal vanaf de penaltystip in de winkelhaak en liet Jesper Stijnman een derde maal kansloos. Ook met negen man wist TOGB nog een paar keer dreigend op te komen, maar titelkandidaat Baronie wist de nul vast te houden.

De nederlaag tegen Baronie was pas de eerste nederlaag op eigen veld voor trainer coach Ronald Ermes in de 3 jaar dat hij de leiding heeft. Ermes was na afloop ondanks de nederlaag positief over het spel van zijn team in het eerste half uur en de inzet die zijn ploeg had laten zien in onder tal. Volgende week gaat TOGB op bezoek bij OJC Rosmalen en ontvangt Baronie ASW.

TOGB: Stijnman, Kohl, Weegman, Vermeer, Zandbergen, Heintjes, Steerneman (Le Fevre), Mourits (Paternot), Bonevacia, Doumajd, Den Uijl (Scheers)

Baronie: Butselaar, Umar, Vermeulen, Graauw, Prent(Meyeres)(Brosky), Veldhof, Mohammad(Morabit), Mijnhijmer, Wirix, Tjien-Footh, Kankam

TOGB: rood Weegman en Vermeer

Baronie:  geel Mohammad