Overtuigende competitiestart TOGB zaterdag

 

TOGB – DRL (1-1) 5-2

Na de bekerronde startte TOGB zaterdag de competitie in de 4e klasse G met een thuiswedstrijd tegen DRL. De gastheren kennen een flink aantal afwezigen door blessures en vakantie. Mede hierdoor was het in de eerste helft voetballend niet goed wat de geel zwarten lieten zien. De gasten uit Rotterdam waren in de eerste helft feller en troefden de gastheren een aantal malen af. Brutaal namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. Lang stond de voorsprong voor DRL niet op het scorebord. Na een overtreding, duw in de rug, binnen de zestien mocht Tim Mourits aanleggen om de toegekende strafschop te benutten. Mourits faalde niet en schoof de pingel beheerst in het doel, 1-1. Vlak voor de rust was er een zware blessure voor Emercan Bagcan die zich moest laten vervangen door een hamstring blessure. Van der Sman was zijn logische vervanger.

Na de rust een steeds beter spelend TOGB. Uit een voorzet van Julian Meijer was het wederom Tim Mourits die succesvol was en TOGB op 2-1 zette. DRL wanhoopte niet en wist de 2-2 binnen te schieten. TOGB ging met steeds meer overtuiging spelen en liet de bal steeds sneller rond gaan. DRL moest terug en had handen en voeten nodig om de geel zwarte trein te stoppen. Uit één van de toegekende vrije trappen liet Vince Luijken zien over een perfecte trap te beschikken. De middenvelder verschalkte de DRL doelman en bracht TOGB wederom aan de leiding, 3-2. Ook binnen de zestien moest DRL de noodrem hanteren om de aanval van TOGB te stoppen. Bij de 2e strafschop van de dag na een handsbal van DRL mocht Marnix Remmelszwaan aanleggen. De verdediger miste. Scheidsrechter Van der Heiden kon niet anders bij een duw in de rug bij Van der Sman om de bal voor de 3e maal op de penaltystip te leggen. Dit keer had Mourits twee pogingen nodig om te scoren en zijn 3e van de dag en de 4-2 voor TOGB te maken. De eindstand van 5-2 kwam op naam van Marnix Remmelszwaan die met een kopbal de doelman van DRL wist te verslaan.

Een prima competitiestart voor TOGB zaterdag dat volgende week zaterdag op bezoek gaat bij SDV. De aftrap op sportpark Toepad is om 14.30 uur.

 

TOGB: Windmeijer, Remmelszwaan, Ammerlaan, Ruigrok, Modderkolk, Luijken, Meijer, Mourits, Bagcan (38e Van der Sman), Breed (70e Saris), Twaalfhoven