Mooi tafeltennis nieuws TOGB

TOGB’ers hebben abonnement op prijzen in B-schema op NK

Afgelopen weekend werd het NK D/E (zaterdag) en NK B/C (zondag) gespeeld in de Margriethal in Schiedam. Op zaterdag deden de TOGB’ers Mark Heezen, Ivar Noordam (beiden E), Benjamin Slijper, Rick Bakker en Oliver Beemer (allen D) mee. Doordat er vanwege de coronamaatregelen geen dubbelspelen gespeeld werden, speelden alle spelers meer enkelwedstrijden en was er een heus B-schema gecreëerd. Voor Benjamin was het zijn eerste toernooi als D-speler. In de poule kwam hij een keer tot winst en moest daarna het C-schema in, hierin strandde hij in de halve finale. Rick en Oliver gingen beiden wel door naar het hoofdschema. Oliver kwam niet verder dan de laatste 64 tegen oud teamgenoot Dennis Roggeveen. In het verliezersschema van de winnaarsronde (B-schema) werd hij gestopt bij de laatste 32. Rick kwam in het hoofdschema tot de laatste 32, waarin hij het niet bol wist te werken tegen Pieter Bakers. Mark en Ivar (ongeslagen) kwamen beiden in het hoofdtoernooi van de E-licenties terecht. Hier kwamen ze bij de laatste 32, wat een plek in het B-schema betekende. Hierin wisten ze beide alle wedstrijden te winnen wat leidde tot een finale tussen twee teamgenoten. Deze finale werd uiteindelijk in de vijfde game door Mark gewonnen.
Op zondag was het de beurt aan B-speler Milo de Boer. Hij kwam (zoals verwacht) de poule door maar moest in het hoofdtoernooi nipt in vijf games zijn hoofd buigen voor de onbekende Victor Pellicer Climent van Taverzo die komend seizoen in de eerste divisie uitkomt samen met ex-TOGB’er Leroy Heemskerk. Dit leverde Milo nog wel een plek in het B-schema op dat hij uiteindelijk zonder veel moeite won. Over een week starten de afdelingsteams weer met de competitie. Het eredivisieteam begint op 26 september.