TOGB debuteert met gelijkspel in de hoofdklasse

Bij vele TOGB’ers stond de datum 6 september 2020 vet gedrukt in de agenda. Dit is namelijk de dag dat de Berkelse formatie, ook dit seizoen wederom onder leiding van Ronald Ermes, debuteert in de Hoofdklasse. Opponent bij het debuut het Limburgse sv Meerssen. De gasten hebben een rijke ervaring van het spelen op dit niveau en zijn dit jaar alweer voor de 26ste keer van de partij in de Hoofdklasse.

Start

Iets over twee uur rolde de bal voor de eerste keer op het Hoge Land en was het seizoen 2020-2021 officieel begonnen. Ermes had door blessures en schorsingen binnen zijn selectie een aantal jonkies, die net vanuit de eigen jeugd aangesloten zijn bij de selectie, opgesteld. Ook in deze formatie speelde TOGB haar eigen spel, dominant met veel drang naar voren. Je mag dit gedurfd noemen of vertrouwen in eigen kunnen.

De geel zwarten begonnen dus aanvallend, wat sv Meerssen ook toeliet tot de zestien. De verdediging van de Limburgers stapte vervolgens in, om zo bij balverlies van TOGB razend snel om te schakelen. De formatie van oefenmeester Danny Volkers probeerde met de omschakeling de defensie van TOGB te verschalken. Bij één zo’n omschakeling schutterde de TOGB defensie hopeloos en was het aanvaller Dylano van Dijk die er als de kippen bij was om de 0-1 achter TOGB sluitpost Stijnman te schieten. TOGB bleef rustig voetballen en bleef druk op de Limburgers houden. In de eerste helft was de thuisploeg vanaf rechts dreigend aan de hand van routinier Glenn den Uijl. Den Uijl, alweer bezig aan zijn tiende seizoen als TOGB’er, slaagde er een aantal keren in om zijn directe tegenstander te passeren en de bal in te spelen op Bas Mourits. Mourits werd bij zijn doelpogingen echter flink gehinderd, waardoor succes voor TOGB uitbleef.

Achterstand

Vanuit een corner was het sv Meerssen dat in de 38ste minuut de 0-2 via het hoofd van Tristan van Hoogdalem liet noteren. Een flinke tik voor de gastheren, die een paar minuten later dezelfde Van Hoogdalem de 0-3 binnen zag prikken. TOGB verhoogde het baltempo en kreeg in de 43ste minuut net buiten de zestien een vrije trap toegewezen. Bij de tweede paal was het Wouter Vermeer die de 1-3 nog net voor de rust binnen kon schieten.

Veerkracht

In de tweede helft ging TOGB furieus van start. Zackaria Doumajd zag kort na rust, zijn inzet van dichtbij gestuit worden door doelman Jacobs. Uit de corner die volgde moest Jacobs wederom handelend optreden om TOGB succes te voorkomen. Vervolgens was het Bas Mourits die diep gestuurd werd. Mourits zag dat Jacobs ook nu in staat was de inzet te stuiten. De eerste de beste tegenstoot na rust van Meerssen had de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Had want het schot van Jordie van der Sloot spatte op de deklat uiteen.

Een minuut later moest Ermes zijn eerste wissel toepassen. Den Uijl werd in een duel hard geraakt en kon niet meer verder. Het noodlot van Den Uijl bleek de ommekeer te zijn voor TOGB. Yousif de Kock kwam Den Uijl vervangen en was bij zijn eerste doelpoging direct doeltreffend. Nadat Zackaria Doumajd vanaf links de bal op Mourits en de Kock speelde, was het de laatste die de bal hard in het Limburgse doel schoot, 2-3. Dezelfde De Kock kreeg een minuut later alweer een enorme mogelijkheid, maar was nu niet succesvol. Ermes bracht Paternot voor Heintjes, waardoor Mourits een linie zakte. TOGB bleef drukken en kwam meerdere keren over de flanken gevaarlijk in de Limburgse zestien. De mooiste TOGB goal werd ook over de flank voorbereid. Nagier Bonevacia combineerde vanaf links met Guus Steerneman. Bonevacia leverde een voorzet op maat af die door Sven Paternot genadeloos met de kop werd binnen geknikt, 3-3. De veerkracht die TOGB liet zien was groots net als het spel in het tweede bedrijf. Meerssen kwam er in de tweede helft niet echt aan te pas. Al bleef het voor de mannen van Ermes opletten tot het einde. Nadat ook Meersen trainer Volkers zijn wissels had gebruikt, waardoor de gasten iets onder de TOGB druk uit konden voetballen, was de laatste mogelijkheid van de wedstrijd voor de gasten. De inzet van net buiten de zestien van de voet van Jordie van de Schoot, verdween net over het doel van Stijnman.

Tevreden

Na afloop was aanvoerder Jay Zandbergen van TOGB tevreden over de 3-3. Zandbergen over de wedstrijd: ”in de eerste helft kregen we een lesje in effectiviteit. Je ziet dat Meerssen loert op een fout om deze vervolgens genadeloos af te straffen. Na de 0-3 bleven we voetballen en opzoek naar een goal. Gelukkig valt deze nog voor de rust. In de tweede helft zie je bij iedereen dat de spanning eraf is en wij ons eigen spel spelen. Met twee fantastische doelpunten trekken we de stand gelijk en kunnen we de volle winst ook nog pakken, wat dan net niet lukt.” Ook trainer Ronald Ermes was na afloop tevreden. “We laten zien dat je ook in de Hoofdklasse met aanvallend en aantrekkelijk voetbal resultaat kunt halen. Na de 0-3 heb ik niet gewanhoopt, want ik weet wat we kunnen. Je zag ook dat wij niet minder waren dan Meerssen, alleen worden fouten direct afgestraft op dit niveau. De 3-3 voelt voor mij dan ook als een overwinning.”