Scheveningen wint van TOGB

Scheveningen boekt regelmatige zege bij TOGB

TOGB en Scheveningen werkten op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs een oefenwedstrijd af in de aanloop naar het seizoen 2020-2021. Dat Tweede Divisionist Scheveningen als winnaar van het veld stapte, mag geen verbazing opleveren. De equipe van trainer John Blok was een maatje te groot voor het team van Ronald Ermes.

Ermes zag zijn team in de eerste minuten van het oefenduel brutaal het initiatief pakken. Scheveningen was echter direct trefzeker toen het voor het eerst aanzette. Een voorzet van Mike de Niet plofte, gedragen door de wind, achter TOGB-sluitpost Zwarteveld. Een viertal minuten later verdubbelde Scheveningen de marge naar 0-2. Wederom was het De Niet die de bal in het TOGB-doel schoof. Nog voor de wissel van helft wist Scheveningen ook de 0-3 op het scorebord te zetten. Na een prima combinatie over een aantal schijven haalde Mehmet Aldogan de trekker over.

Uit een vrije trap, wat eigenlijk een strafschop had moeten zijn na een overtreding op Chovanie Amatkarijo, moest TOGB-goalie Zwarteveld zich volledig strekken om de 0-4 te voorkomen. De grootste kans voor TOGB kwam vlak voor rust. De geel zwarten kregen een vrije trap net buiten de zestien. De ingeschoten vrije trap dwong Scheveningen-doelman Sven van der Maaten tot handelen, waardoor Scheveningen met een 0-3 voorsprong de rust inging.

Het tweede bedrijf bracht aan beide kanten veel nieuwe gezichten binnen de lijnen. TOGB was in de tweede helft brutaler en kreeg in de 57ste minuut via routinier Bas Mourits een enorme kans op een treffer. Na een vlotte combinatie via Pronk en Heintjes dook Mourits op voor doelman Björn Bernard. Mourits mikte echter veel te hoog en de bal verdween over het Scheveningse doel. Na ruim een uur spelen was Scheveningen vanuit een hoekschop wederom gevaarlijk. De omhaal van Aldogan verdween net over de deklat.

Met nog een ruime tien minuten te spelen viel de 0-4. TOGB-sluitpost Zwarteveld dribbelde met de bal aan de voet, maar werd verrast door de hoog druk zettende Scheveningse aanval. De ongelukkige Zwarteveld zag dat De Niet de bal in het lege doel kon schuiven: 0-4. Daarna geloofde Scheveningen het wel, terwijl TOGB bleef proberen een doelpunt te maken. Het lukte echter de in de hoofdklasse debuterende formatie niet om de Scheveningse verdediging te passeren.