TOGB stelt Bresser bij TOGB zaterdag aan als assistent van Kraaijbeek

 

 

Mark Bresser gaat komend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij TOGB zaterdag. De groep van hoofdtrainer Raymond Kraaijbeek krijgt er een ervaren assistent-trainer bij.

Bresser is 51 jaar, in het dagelijks leven werkzaam als adviseur bij een veilig gevoel voor de regio Zeeland. Hij is de trotse vader van een dochter van 18 en een zoon van 15.

Als trainer is Bresser in het bezit van het TC-3 diploma. Hij is als trainer actief geweest bij Zwervers Capelle, Excelsior Rotterdam en VOC. Bresser was recente een jaar hoofd jeugdopleiding bij CWO. Als speler kent Bresser het selectievoetbal. Hij was als speler actief bij Alexandria’66 en Xerxes DZB.

 

Enthousiast

Bresser werd na een gesprek met zaterdag hoofdtrainer Kraaijbeek al snel enthousiast om zijn kennis en ervaring aan de groep toe te voegen. Bresser “Naar aanleiding van mijn gesprek met Raymond werd ik nog enthousiaster en na een training bekeken te hebben was het voor mij duidelijk wat de mogelijkheden van de groep zijn.” Hij ziet zichzelf als een aanvulling van Kraaijbeek en niet als opvulling binnen de staf.

 

Samenstelling selectie

De groep bestaat uit alleen maar spelers met een TOGB verleden. Is dit een voor of een nadeel? Bresser “Vooralsnog een voordeel. De jongens kennen elkaar al, dus hoeven niet meer echt aan elkaar te wennen. Ze zullen dus sneller op het niveau zitten, waar wij ze willen hebben.”

 

Verwachtingen

Dat Bresser ambitieus is blijkt wel als ik hem vraag naar zijn verwachting voor komend seizoen. Bresser “De groep is zeker goed genoeg om bovenin mee te draaien. Ik denk op voorhand, maar vaak is de praktijk anders, dat CKC onze voornaamste concurrent is. En verder zal je vooral tegen de mindere ploegen op papier, goed moeten opletten om daar geen misstappen tegen te begaan.” Over de indeling voor komend seizoen zegt hij: “ Het leuke ervan is dat je veel ploegen goed kent, maar ik denk wel dat het een moeilijkere poule is dan de andere poules. Er zit een groot verschil in de 4e klasse tussen de betere ploegen en de mindere ploegen. Vooraf verwacht ik dat promotie via een kampioenschap dan wel via de nacompetitie mogelijk zal zijn.”