Kerkdiensten blijven live op TV

Lansingerland – De deuren van de kerken in Lansingerland gaan langzaam aan weer open. Vanwege het coronavirus waren de kerken gesloten en werd de dienst op creatieve manier overgebracht. Op Lansingerland FM hoor je sinds jaar en dag op zondag al de verschillende kerken van Lansingerland, maar sinds de coronacrisis is de kerkdienst ook live op tv te volgen. En daar gaan we met meer kerken op Lansingerland TV mee door.

Vanaf augustus zie je op Lansingerland TV iedere week een andere dienst uit een andere gemeente. De Hervormde Gemeente uit Bergschenhoek, De Rooms-katholieke kerk “Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk” uit Bleiswijk en de Geformeerd Vrijgemaakte Kerk “De Bron” uit Berkel en Rodenrijs zullen wisselend te zien zijn.

Cock van Bommel van De Hervormde Gemeente Bergschenhoek is blij met de zendtijd: “De corona beperkingen hebben tot gevolg dat veel mensen niet naar de kerk mogen. Wat is het dan mooi om op je eigen lokale TV de kerkdienst te volgen”. Arjan Wilschut, dominee bij de Gereformeerde Kerk de Bron in Berkel en Rodenrijs, liet eerder al weten het als een kans te zien: “Natuurlijk zijn dit hectische tijden, maar nu we de kerkdienst via TV kunnen uitzenden, hebben we de mogelijkheid om meer mensen te bereiken”.

“Het doorgaan van kerkdiensten op TV was een logische vervolg stap.” vertelt teamleider televisie Patrick van Uffelen. “Iedere zondagochtend zien we om 10 uur het aantal weergaven alleen al op onze online TV stream oplopen. De behoefte blijft dus om de kerkdienst vanuit de eigen sofa te volgen.”.

Planning diensten
De Bron Berkel en Rodenrijs(10:00-11:00): 2e, 4e (en eventueel 5e) zondag van de maand
OLV Bleiswijk (11:00-12:00): 2e, 4e (en eventueel 5e) zondag van de maand
Hervormde Kerk Bergschenhoek (10:00-11:15): 1e en 3e zondag van de maand

KPN: 1386
Ziggo Kabel: 332, Ziggo Mediabox (UPC Horizon): 36
T-Mobile Thuis: 722
En online via onze website