Burgemeester brengt lintjes rond op de bakfiets

Lansingerland – Dit jaar niet met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, maar de burgemeester met een bakfiets voor de deur. De gedecoreerden moesten een tijd op de onderscheiding wachten, maar deze week mochten ze het lintje dan eindelijk in ontvangst nemen.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus vond de traditionele Lintjesregen eerder dit jaar niet plaats. De gedecoreerden kregen toen wel een telefoontje van de burgemeester, maar het echte lintje liet nog even op zich wachten. Daar kwam nu verandering in. Op een ludieke manier bracht burgemeester Pieter van de Stadt op 2 en 3 juli de lintjes rond, namelijk in een bakfiets. Burgemeester Pieter van de Stadt vertelt: “Helaas hadden we eerder dit jaar niet de mogelijkheid om de feestelijke uitreiking officieel met elkaar te vieren. Het is wel belangrijk dat deze bijzondere mensen alsnog hun welverdiende onderscheiding daadwerkelijk ontvangen. Daarom gaan we dit alsnog doen door persoonlijk bij hen langs te gaan en op gepaste afstand de onderscheiding te overhandigen. Het opspelden mag helaas nog niet, de direct naasten helpen hier nu bij.”

De gedecoreerden zijn blij met het bezoek van de burgemeester. “Ik ben echt blij verrast en ik vind dat ze het heel leuk gedaan hebben.” vertelt mevrouw Wooning-van Hoff. Ook meneer Baars vind het een leuk initiatief. “Ik voel me zeer vereerd door het bezoek van de burgemeester aan de deur.”

Beluister de radioreportage:

Zien hoe de burgemeester de lintjes rond brengt? Bekijk dan onderstaande videoreportage.