Bomvolle uitzending TV magazine

In tijden van het coronavirus ontstaan er in Lansingerland verschillende mooie initiatieven in wijken, bij telers en andere bedrijven. Het televisieteam van RTV Lansingerland ging voor het maandelijkse magazine Lansingerland in Zicht op pad voor een aantal mooie initiatieven.

Vanwege het coronavirus komen veel ouderen niet meer buiten en dat komt de beweging niet ten goede. Vrijdag 29 mei stond in het teken van de Nationale Balkon Beweegdag. Een goede reden voor verslaggeefster Jaimy de Groot om de sportschoenen te pakken en mee te doen. “Veel ouderen zitten nog steeds thuis, terwijl de rest wel weer een beetje in beweging kan komen. Dat is ontzettend jammer, juist voor deze doelgroep is het ontzettend belangrijk om in beweging te komen.”vertelt Linda van Etten van Lansingerland Beweegt. Er werd voor gekozen om op locatie langs te komen bij de ouderen. Een heuse balkon beweegsessie. “En dat allemaal corona-proef. Iedereen blijft op zijn eigen balkon” vertelt Sylvia Frau. En of de ouderen er blij mee waren? Aan het eind van de beweegsessie gingen alle duimpjes omhoog.

Als ondernemer moet je in deze lastige tijd creatief zijn. Het bedrijf van van der Ploeg ligt momenteel helemaal stil. Met zijn catering bedrijf was hij altijd te vinden op feesten en partijen, maar vanwege het coronavirus zijn al die feesten en partijen afgelast. Aan de creatieve skills van Jeroen van der Ploeg van J en K catering zal het in ieder geval niet liggen. Om toch met zijn passie bezig te zijn bedacht hij een pop-up restaurant. “Wat past bij ons bedrijf, gaan we bezorgen of afhalen. Toen dachten we we gaan gewoon onze gasten opzoeken, wat we eigenlijk altijd als cateringbedrijf doen, alleen dan in een kleinere vorm.” vertelt van der Ploeg. Jeroen bouwde een kar waarop hij met zijn cateringbedrijf langs kon gaan naar wijken in de drie dorpskernen.

Maar er zijn ook ondernemers die hun droom laten uit komen tijdens deze coronacris. Leon, Mieke, Marc en Pieter opende afgelopen donderdag 28 mei hun eigen Bed & Breakfast in Het Polderhuis in Bergschenhoek. Al een aantal jaar wonen Mieke en Leon Hoek in het naastgelegen woongedeelte van Het Polderhuis. Toen Het Polderhuis vrij kwam bedachten ze zich geen moment, hun droom moest in vervulling komen.“We hebben bij de verkoop van Het Polderhuis gekeken naar de functie die het gaat krijgen. Het is een Rijksmonument dat hier al 114 jaar staat, dus het hoort bij de geschiedenis van Bergschenhoek. Dan wil je dat mensen er van buiten en binnen van kunnen genieten.” vertelt Burgemeester Pieter van de Stadt. Benieuwd hoe de B&B er van binnen uit ziet? Kijk dan naar Lansingerland TV.

Bovenstaande reportages en veel meer zie je in het maandelijkse magazine Lansingerland in Zicht.

Zelf een mooi initiatief? Mail ons op [email protected]