In beweging vanaf het balkon

Bergschenhoek – Vanwege het coronavirus komen veel ouderen niet meer buiten en dat komt de beweging niet ten goede. Vrijdag 29 mei staat in het teken van de Nationale Balkon Beweegdag. Een goede reden voor verslaggeefster Jaimy de Groot om de sportschoenen te pakken en mee te doen. 

“Veel ouderen zitten nog steeds thuis, terwijl de rest wel weer een beetje in beweging kan komen. Dat is ontzettend jammer, juist voor deze doelgroep is het ontzettend belangrijk om in beweging te komen.”vertelt Linda van Etten van Lansingerland Beweegt. Linda vervolgt “Bewegen is gewoon ontzettend belangrijk, dus vandaar dat wij dachten hoe kunnen wij deze mensen nou lekker in beweging krijgen net als de rest van Nederland.” Er werd voor gekozen om op locatie langs te komen bij de ouderen. Een heuse balkon beweegsessie. En laat het dan net de Nationale Balkon Beweegdag zijn. Een en een is twee en zo zorgde Lansingerland Beweegt en Welzijn Lansingerland voor een ochtend bewegen vanaf het balkon. “En dat allemaal corona-proef. Iedereen blijft op zijn eigen balkon” vertelt Sylvia Frau.

En of de ouderen er blij mee waren? Aan het eind van de beweegsessie gingen alle duimpjes omhoog.

 

Radioreportage:

 

Videoreportage: