TOGB icoon Gerrit Molenwijk overleden

Vrijdag 15 mei is TOGB-icoon Gerrit Molenwijk overleden. De laatste maanden ging het met de gezondheid van Gerrit langzaam achteruit. Begin dit jaar knapte hij na een verblijf in het ziekenhuis nog wel wat op, doch gaandeweg leverde hij steeds wat levenskracht in. Vorige week werd hij wederom opgenomen in het ziekenhuis, waar hij in het bijzijn van zijn familie is overleden. Gerrit Molenwijk is 87 jaar geworden.

De wat oudere TOGB-ers kennen Gerrit vooral als de speler van TOGB 1 uit de jaren ’50, waarin hij zo’n 10 jaren lang tezamen met Arie Hijdra, Aad Vonk en Co Claessen de verdediging vormde van het team dat na verschillende kampioenschappen uiteindelijk de grote stap maakte van de Rotterdamse Bond naar de “grote” KNVB.

Na zijn actieve periode als speler, bleef hij de club op vele terreinen trouw. Zo verkocht hij heel lang loten om de clubkas te spekken en maakte hij deel uit van de groep vrijwilligers tijdens de nieuwbouw van een drietal (!) kantines, om vervolgens wekelijks te helpen bij het schoonhouden van deze gebouwen.

Tijdens de reünie in oktober vorig jaar genoot hij met volle teugen tussen alle “ouwe TOGB-ers van weleer”

Als gevolg van de corona-crisis zullen wij als TOGB geen acte de présence kunnen geven rondom het afscheid van Gerrit, doch in gedachte zijn wij bij zijn familie en wensen hen veel stekte bij dit verlies.

 

Bestuur TOGB