Pop-up restaurant in de wijk

Berkel en Rodenrijs – Als ondernemer moet je in deze lastige tijd creatief zijn. Aan de creatieve skills van Jeroen van der Ploeg van J en K catering zal het in ieder geval niet liggen. Hij bedacht een pop-up restaurant. 

door Elly van Ballegooijen en Patrick van Uffelen

Het bedrijf van van der Ploeg ligt helemaal stil, met zijn catering bedrijf was hij altijd te vinden op feesten en partijen. Maar vanwege het coronavirus zijn al de feesten en partijen afgelast. Hij bedacht een idee om toch met zijn passie bezig te kunnen zijn. “We zaten te bedenken wat we nou konden doen” vertelt Jeroen van der Ploeg. “Wat past bij ons bedrijf, gaan we bezorgen of afhalen. Toen dachten we we gaan gewoon onze gasten opzoeken, wat we eigenlijk altijd als cateringsbedrijf doen, alleen dan in een kleinere vorm”. Daaruit ontstond het idee voor een pop-up restaurant. Jeroen bouwde een kar waarop hij met zijn cateringsbedrijf langs kon gaan naar wijken in de drie dorpskernen. Voorafgaand krijgt de buurt een flyer in de bus met het menu. De gasten kunnen dan aankruisen wat ze willen. Bij het afhalen van het menu is er ook gedacht aan de 1,5 meter. “De mensen kunnen aangeven hoe laat ze het eten willen komen afhalen en wij geven dan een tijdsslot van 5 minuten zodat er geen drukte ontstaat als ze het komen afhalen.”vertelt Jeroen van der Ploeg.

De Edelsteenbuurt waar deze keer het pop-up restaurant staat is blij met het initiatief van J en K catering. “Ik vind dit zo’n fantastisch initiatief, ik heb het ook al tegen de kinderen verteld die wonen in Bergschenhoek en daar staan ze volgende week.” vertelt een mevrouw die haar eten komt halen. “Er is geen mogelijkheid om uiteten te gaan, dus dan doen we het op deze manier. Ik heb mijn schuur omgebouwd tot een restaurantje, dus ik ga genieten!” vertelt een andere buurtbewoner.

Vrijdagavond was het verslag live te horen bij het Magazine op Lansingerland FM.

 

Weten wanneer J en K catering bij jou in de buurt staat? Klik dan hier.