TOGB zondag klaar voor nieuwe seizoen

Na het abrupte einde van het voetbalseizoen 2019-2020 is achter de schermen hard gewerkt om de selectie van TOGB zondag vorm te geven. Wanneer de bal vanaf 1 september 2020 weer mag rollen in wedstrijdverband, zal trainer-coach Ronald Ermes beschikken over een gebalanceerde en kwalitatief sterke groep met een herkenbaar TOGB gezicht. Uit de huidige groep vertrekken 5 spelers. Daar tegenover staat de doorstroming van 6 jeugdspelers en 3 “nieuwelingen”.

Jeugd
Vanuit de jeugdopleiding van TOGB stromen 6 spelers door naar het keurkorps van Ermes en zijn staf.  Dit zijn de aanvallers Guus Steerneman, Max LeFevre, middenvelder Ryan Pronk, en verdedigers Kjell Scheers, Sem van Prooijen en Vince Kohl. Deze spelers krijgen aankomend seizoen de kans zich verder te ontwikkelen bij het eerste elftal. De mannen zijn geen onbekende voor de oefenmeester, die een aantal spelers dit seizoen al liet ruiken aan het niveau waarop zijn volgend seizoen ingezet kunnen worden.

Nieuwe spelers
Naast de jeugdspelers die aansluiten ziet oefenmeester Ronald Ermes twee oud TOGB’ers terugkeren op het Hoge Land. De ervaren Bas Mourits komt over van divisionist Barendrecht en Jim Havenaar komt over van Xerxes DZB zaterdag. De laatste nieuwe naam in de zondagselectie is Wouter Vermeer. De in Berkel woonachtige Vermeer komt over van Excelsior Maassluis.

Vertrekkende spelers
Uit de huidige selectie van Ermes vertrekt Gabri Urbanus naar Excelsior Maassluis. Een mooie stap voor Gabri in zijn ontwikkeling en een compliment voor onze club dat een ‘eigen jongen’ de overstapt maakt naar het hoogste amateurniveau van Nederland.
Shaqiel Mohamedhoesein en Vince Luijken vertrekken uit de zondagselectie maar blijven gelukkig wel aan de club verbonden. Beide stappen over naar de zaterdagselectie van TOGB. Martin LaCruz  heeft al eerder aangegeven te stoppen. Hij hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en keert volgend seizoen niet meer terug. Tot slot heeft Xavi Vriesde aangegeven zich te richten op zijn maatschappelijke carrière.
Wij bedanken alle vertrekkende spelers voor hun inzet en mooie momenten van afgelopen seizoen(en) en hopen elkaar nog vaak te treffen langs de lijn op Het Hoge Land.

De selectie 2020/2021 van TOGB zondag telt komend seizoen 26 namen:

BLIJVEN
1 Jesper Stijnman
2 Moreno Zwarteveld
3 Ian Bosch
4 Dewi v Wichen
5 Damiano Vaudo
6 Jordan Weegman
7 Younes Assiah
8 Merick Heintjes
9 Brandon Sousa
10 Jay Zandbergen
11 Leroy Zwarteveld
12 Zackaria Doumajd
13 Rob Gerritsma
14 Sven Paternot
15 Yousif de Kock
16 Glenn den Uijl
17 Ian Bakker

NIEUW
18 Sem van Prooijen Eigen jeugd
19 Kjell Scheers Eigen jeugd
20 Vince Kohl Eigen jeugd
21 Ryan Pronk Eigen jeugd
22 Max LeFevre Eigen jeugd
23 Guus Steerneman Eigen jeugd
24 Bas Mourits BVV Barendrecht
25 Jim Havenaar Xerxes DZB
26 Wouter Vermeer Excelsior-M