Dodenherdenking bij RTV Lansingerland

Lansingerland – In Nederland herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. Echter zullen we in heel Nederland dit jaar anders gedenken dan normaal gesproken. De maatregelen die zijn getroffen vanwege het coronavirus zijn ongekend voor landen in vredestijd. Juist dit jaar gedenken we in Nederland dat we al 75 jaar in vrijheid leven.

door Patrick van Uffelen

Vanwege het coronavirus roept de gemeente op niet naar de locaties te komen waar normaal gesproken de plaatselijke herdenkingen zijn. Deze plaatselijke herdenkingen gaan niet door. Om toch op een waardige manier te gedenken maakt RTV Lansingerland in samenwerking met verschillende organisaties binnen de gemeente een speciale dodenherdenking uitzending.
De uitzending begint maandagavond 4 mei om 19:45 uur en zal duren tot 20:20 uur gevolgd door de oorlogsdocumentaire die RTV Lansingerland maakt in het teken van 75 jaar bevrijding.
Voor 20 uur neemt presentator Cornel van der Heiden je mee naar hoe de oorlog in Lansingerland was en waarom ooggetuigen van de oorlog en hun familie het zo belangrijk vinden om te blijven gedenken. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20 uur zal hoornblazer Michel Glintmeijer van het Korps Nationale Reserve Koninklijke Landmacht het Signaal Taptoe geven.

Na de 2 minuten stilte zal het Wilhelmus klinken door Concordia. Gevolgd door een toespraak van de burgemeester en kransleggingen door de burgemeester en wethouders in de drie dorpskernen.

Maandagavond 4 mei om 19:45 uur op Lansingerland TV: Dodenherdenking Lansingerland.