RTV Lansingerland nu ook op DAB+

RTV Lansingerland heeft met de radiotak de overstap gemaakt naar DAB+. Vanaf heden is de radiozender van Lansingerland te ontvangen op kanaal 8B, waarvan het bereik strekt van de regio Haaglanden tot ver in Zuid-Holland Zuid. 

Teamleider Radio Cornel van der Heiden is zeer tevreden met de stap: “Samen met andere lokale omroepen konden we inschrijven op dit kanaal. Zo’n DAB+-zender is niet goedkoop, en dus waren we erg blij dat we de lasten konden delen met andere lokale omroepen.” ZFM, de lokale omroep van de gemeente Zoetermeer, nam hierbij het voortouw. En met succes: naast ZFM en RTV Lansingerland zijn ook Feel Good Radio en een aantal commerciële radiozenders nu te horen via het gezamenlijke netwerk.

Voorzitter Louis Bekker ziet veel voordelen voor de toekomst: “we hebben dit nu met elkaar opgezet, en daaruit blijkt dat het goed mogelijk is om als lokale organisaties op een dergelijke manier samen te werken. En er is nog ruimte voor nieuwe vergunningen op dit kanaal, dus samenwerking zal een speerpunt blijven. Dat is nu erg goed gegaan.”

Met DAB+ luister je via de digitale ether naar je favoriete radiozender. Alle landelijke, regionale en sommige lokale radiostations die je kent van FM zitten erop. Daarnaast zijn ten opzichte van FM extra mogelijkheden en ontvang je je favoriete radiozender in digitale kwaliteit. Voor het digitale DAB+ signaal heb je wel een radio-ontvanger met DAB+ techniek nodig.