Kledingbank Lansingerland kan rekenen op steun inwoners

Bergschenhoek – Niemand heeft het echt makkelijk tijdens de coronacrisis, maar voor de kledingbank in Lansingerland zijn het echt moeilijke tijden. Zij kunnen nu namelijk niemand ontvangen in hun kledingwinkel.

door Yvette Gabler

“Toen in Nederland bekend werd gemaakt dat het coronavirus ook hier zijn intrede had gedaan, besloten we de kledingbank te sluiten”, aldus Hans Hameeteman van de Kledingbank Lansingerland tegen verslaggever Yvette Gabler. “Mensen kunnen op afspraak nog wel spullen komen brengen, of we halen het op”. Voor de kledingbank is een speciaal plan gemaakt voor als de winkel weer open gaat in de anderhalvemetersamenleving. Hameeteman schreef samen met de collega’s van Kledingbank Rotterdam een plan: “We gaan bijvoorbeeld kijken hoeveel mensen er in een winkel kunnen”.

Gelukkig zit Lansingerland niet stil. Inwoners brengen massaal kleding samen. Een van de inwoners met hart voor de kledingbank is Mieke Hoek. We ontmoeten haar bij het Polderhuis in Bergschenhoek, waar ze met zakken kleding sjouwt die zometeen door Hans en zijn vrijwilligers worden meegenomen. “We hoorden dat de kledingbank niet stil zit, en dus hebben we met een aantal mensen al deze kleding ingezameld”, zegt ze, terwijl ze wijst op een grote stapel zakken die voor de deur van het Polderhuis is neergelegd.

Hans is erg blij met de ingezamelde kleding. Als de kledingbank weer open gaat, kunnen de inwoners van Lansingerland die dat nodig hebben weer goed voor de dag komen. Maar dan moet de kledingbank wél eerst weer open gaan…