Voorlopig laatste reguliere Lansingerland in Zicht

Lansingerland – Het lijkt al maanden geleden, het normale leventje. Doordat er geen evenementen en activiteiten meer plaatsvinden zal deze maand de laatste reguliere uitzending van Lansingerland in Zicht te zien zijn op Lansingerland TV. De items die te zien zijn in de uitzending waren al voor de strenge maatregelen van het RIVM opgenomen.

door Patrick van Uffelen

Crossfit voor het goede doel
De Roparun, een sportieve loop voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam. Om geld op te halen organiseerde Roparunteam Jatogniettan?! een crossfit in Bergschenhoek. Maar uiteindelijk hoeft het roparunteam de zware tocht niet te maken. In een schriftelijke reactie laat teamcaptain Jeroen Koot weten “Roparun 2020 gaat helaas niet door. In deze tijden van onzekerheid en onrust rondom het Covid-19 virus begrijpen we deze beslissing. Dit betekend dat wij ook de geplande evenementen voor de Roparun 2020 zullen cancelen. Wij danken alle donateurs, sponsoren, familie en vrienden voor alle steun die wij voor deze editie hebben gekregen. Volgend jaar zijn wij er gewoon weer bij!”

Tiny House Lansingerland
Leven in een klein huis, Linda Straathof uit Bleiswijk ziet het wel zitten. Omdat ze als 21-jarige startende ondernemer niet makkelijk aan een huis kan komen, was ze direct verkocht toen ze het concept op TV zag. In Amerika is het Tiny House concept al razend populair. Zie je jezelf ook al zitten in zo’n Tiny House? Linda is nog op zoek naar buren. Check haar Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Opening Expo A16
In 2024 moet ie klaar zijn, de nieuwe snelweg A16. Hij loopt voor een groot gedeelte door Lansingerland. Reden voor de gemeente om bewoners voor te lichten in Expo A16.
Het lijkt inmiddels onmogelijk, een expo openen, maar begin maart gebeurde dat nog aan de Rottebandreef in Bergschenhoek. Een week na de feestelijke opening sloot de expo haar duren al weer. In navolgen van de RIVM richtlijnen rondom het coronavirus was het niet meer mogelijk mensen te ontvangen. Houd de website van a16 Rotterdam in de gaten voor het laatste nieuws.

Initiatieven tijdens het coronavirus
De makers van het tv-magazine buigen zich komende tijd over de mooie initiatieven binnen de gemeente die ontstaan zijn door de coronacrisis. In mei zal er dan ook een speciale uitzending komen over deze initiatieven. Maken kinderen in de straat mooie tekeningen voor de ouderen, wil je de zorg een steuntje in de rug geven, haal je boodschappen voor de buren of heb je een andere mooie actie? Laat het ons weten via [email protected]. Wij zijn opzoek naar mooie verhalen in deze lastige periode voor een korte televisiereportage.