Volg Goede Vrijdagdienst live op Lansingerland TV

Berkel en Rodenrijs – Pasen is voor de kerken in de regio Rijnmond een belangrijk moment. Omdat door de uitbraak van het coronavirus grote samenkomsten niet zijn toegestaan is vrijdagavond via Rijnmond en RTV Lansingerland een Goede Vrijdagdienst te volgen.
door Cornel van der Heiden

De vrijgemaakte Gereformeerde Kerk in Berkel en Rodenrijs is het decor van de dienst. Voorganger Arjan Wilschut vindt het paasweekend een mooi moment om met elkaar stil te staan bij wat er deze dagen gebeurt. Hij doet dat een beetje zoals dat andere grote Paasevenement dat doet, de Mattheus Passion: “We staan stil bij het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen, en daar reageren we dan op met liederen en gezang.”

Volgens Wilschut hebben veel mensen in deze tijd behoefte aan steun, bijvoorbeeld door een verhaal als dat van Pasen: “Mensen hebben meer dan ooit een verlangen naar God en naar een troostrijk verhaal in deze moeilijke tijd. Ik krijg van veel mensen uit de kerk te horen: ‘nu we niet meer mogen, merk je pas wat je mist’.”

De dienst op Goede Vrijdag wordt uitgezonden van 20:00 tot 21:00 uur op Lansingerland TV.