Nieuwe trainer TOGB zaterdag

Raymond Kraaijbeek volgt komend seizoen Paul van Oosten op als trainer bij TOGB zaterdag. De succesvolle Raymond Kraaijbeek was genoodzaakt te vertrekken bij Neptunus-Schiebroek wegens het ontbreken van het UEFA A-diploma. Eerder was de Schiedammer trainer bij AGE-GGK, DCV (za), Kethel Spaland (za) en Neptunus-Schiebroek.

 

Raymond gefeliciteerd met je aanstelling als trainer bij TOGB zaterdag. Stel jezelf eens voor?

Ik ben Raymond Kraaijbeek 46 jaar woon en werk in Schiedam bij Irado als planner, ben gelukkig getrouwd en heb 3 jongens van 18, 15 en 11. Vanaf volgend seizoen zullen zij alle 3 bij TOGB voetballen. Colin in de JO19, Mitchel in de JO17en Craig in de JO13.

 

Na een lange carrière als voetballer ben ik aansluitend begonnen als trainer en sinds 2011 als zelfstandig eerste elftal trainer aan de slag gegaan bij DCV zaterdag in de 4e klasse. Na vier seizoenen en twee promoties de overstap naar Kethel Spaland (za) gemaakt , een seizoen AGE-GGK getraind en de afgelopen twee seizoenen met succes Neptunus-Schiebroek onder mijn hoede gehad.

 

Waarom TOGB?

TOGB is voor mij geen onbekende vereniging. Dit omdat mijn oudste zoon Colin er al een aantal seizoenen keept. Vanaf vorig seizoen is mijn middelste zoon Mitchel in de JO16 gaan voetballen. Nu is ook mijn jongste zoon Craig ook enthousiast geworden over de vereniging en gaat hij het vanaf komend seizoen bij de JO13 spelen. Ik heb regelmatig contact met de trainer coach van de zondagselectie Ronald Ermes. Ook met de trainer van jong TOGB Kevin Stiefel heb ik een goede band. Tot slot speelt mijn neefje Jens de Heide in de JO8. Dus geheel onbekend met de club ben ik niet.

 

TOGB zaterdagselectie

Daar komt bij dat er naar mijn mening een behoorlijke groep selectiespelers aanwezig is. De groep is een mix is van jongens die een verleden hebben op selectieniveau op zondag en de overstap naar het spelen op zaterdag hebben gemaakt. Er komen komend seizoen een aantal spelers over die nu deel uitmaken van de zondagselectie. Voeg daar ook nog een aantal talentvolle jongens bij die vanuit de JO19 de stap naar de zaterdagselectie maken. Voor mij was dit wel een teken dat er serieus werk wordt gemaakt van het prestatief voetbal op zaterdag. Dit is natuurlijk geen garantie voor succes, maar dat heb je nooit in het voetbal. Als iedereen er komend seizoen voor wil gaan, zou het zomaar eens een heel leuke periode kunnen worden.

 

Rotterdamse of Haagse regio?

Het is even afwachten wat er gaat gebeuren met betrekking tot de competitie-indeling, Je weet nooit waar de KNVB de lijn trekt, waardoor je komt te spelen in de Haagse of Rotterdamse afdeling . Voor mij zou het leuk zijn om in de hoek Rotterdam west / Schiedam te spelen. Maar in mijn tijd bij DCV waren wij ingedeeld in de regio Gouda. Dat was ook prima voetballen en qua sfeer misschien nog wel leuker, omdat in de dorpen de mensen wat meer betrokken zijn en er over het algemeen wat meer publiek op een wedstrijd afkomt. Ik heb er in ieder geval veel zin in om bij TOGB aan de slag te gaan.