Buurt zet zich in tijdens coronacrisis

Berkel en Rodenrijs – Je kent het gezegde wel: beter een goede buur, dan een verre vriend. In de Edelsteenbuurt in Berkel en Rodenrijs maken ze dat waar. Via een Whatsappgroep zetten de mensen zich in voor andere buurtgenoten.

door Elly van Ballegooijen en Patrick van Uffelen

Het idee ontstond bij buurtbewoner Arjan Meijndert. Door het coronavirus worden veel mensen beperkt in het dagelijkse leven waardoor ze niet meer naar buiten gaan. “We zijn in de appgroep gaan kijken naar mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in 70 aanmeldingen in de buurtapp.” vertelt coördinator van het initiatief Nathalie Verheij. “Maar het is niet alleen voor boodschappen doen” vervolgt Loes Wijsman, mede-coördinator. “Het kan ook de hond uitlaten, soep koken of een maaltijd klaar maken zijn”.

Er ontstonden meer initiatieven in de buurt. Zo kwam er een mini bieb en een bloemenkraam. “Voor mijn vrienden die een gerbera kwekerij hebben heb ik een kraam in mijn voortuin gezet. Het kost mij niet veel tijd, maar mijn vrienden zijn blij met elk bosje dat verkocht wordt.” zegt buurtbewoner Michelle Bes-Bertens.

Ook een mooi initiatief?
Maken kinderen in de straat mooie tekeningen voor de ouderen, wil je de zorg een steuntje in de rug geven, haal je boodschappen voor de buren of heb je een andere mooie actie? Laat het ons weten. Wij zijn opzoek naar mooie verhalen in deze lastige periode voor een korte televisiereportage.