Wouter Vermeer nieuw bij TOGB zondag

Wouter Vermeer is komend seizoen nieuw bij de zondag selectie van TOGB. De 20 jarige en 1.95m lange Berkelaar is student organisatiewetenschappen aan de universiteit Tilburg, hij komt over van Excelsior Maassluis.

 

Wouter welkom bij TOGB. Stel jezelf eens voor aan de geel zwarten familie?

Mijn naam is Wouter Vermeer ben 20 jaar oud. Voetbal is altijd mijn grote passie geweest, maar naast het voetbal ben ik student aan de universiteit Tilburg. Daar zit ik in het eerste jaar van de studie organisatiewetenschappen.

 

Leg eens uit waarom je voor TOGB hebt gekozen?

Ik heb de keuze gemaakt om voor TOGB te spelen, omdat ik het tijd vind om deel uit te gaan maken van een 1e elftalselectie, waar ik natuurlijk hoop te spelen. Daarbij zie ik de positieve ontwikkeling die TOGB de afgelopen jaren doormaakt en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Het is ook lekker om weer dichtbij huis te gaan trainen en voetballen.

 

Vertel eens wat je ervaring is op voetbalgebied? Waar heb je gespeeld, je jeugdopleiding genoten en op welke posities ben je inzetbaar?

In de mini F’s ben ik bij de buren van cvv Berkel begonnen. Hier heb ik tot de 2e jaar van de F’jes gespeeld. Mijn toenmalige trainer herkende mijn voetbalkwaliteiten en gaf bij mijn vader aan, dat ik mij beter kon ontwikkelen door op een hoger niveau te trainen en te gaan spelen. Uiteindelijk kwamen wij uit in Rotterdam Zuid bij Spartaan ’20. Niet de typische club voor een Berkelse jongen. De trainers en het voetbal waren van hoog niveau, waardoor ik mij goed kon ontwikkelen. In het 3e jaar bij Spartaan’20 werd ik gescout door een aantal clubs. Uiteindelijk koos ik ervoor om bij Sparta Rotterdam te gaan spelen. Hier heb ik het grootste deel van mijn jeugdopleiding genoten. In de 6 jaar dat ik bij Sparta speelde heb ik veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Ik kijk terug op een mooie tijd daar. Na dit avontuur besloot ik om bij Excelsior Maassluis te gaan voetballen, waar ik het eerste jaar in de O19 speelde. Dit jaar maakte ik deel uit van jong elftal. De posities waar ik ingezet kan worden is op het middenveld of centraal achterin.

 

De huidige competitie is helaas abrupt geëindigd door het coronavisus. Volgend jaar speelt TOGB en dus ook jij in de 1e klasse. Wat verwacht je van het 1e klasse niveau komend seizoen?

Het is voor mij moeilijk in te schatten wat het niveau van de 1e klasse zal zijn, maar ik denk hier prima te kunnen aanhaken en spelen. Het wordt voor mij het eerste jaar dat ik in een selectie voor een 1e elftal zal spelen en daar heb ik veel zin in. Ik ben benieuwd wat dat met zich meebrengt.

 

Wat breng je in de huidige groep in?

Als speler speel ik met veel rust aan de bal en behoud ik overzicht. Ik zoek graag de voetballende oplossing en dat past goed bij de manier waarop TOGB wil spelen. Ik zet mijn medespelers graag goed neer, dus coachend zal ik ook aanwezig zijn.

 

Welke spelers ken je uit de huidige selectie?

De spelers die ik uit de selectie ken zijn Merick Heintjes en Ian Bosch. Daar heb ik mee op de basisschool gezeten. Ook Moreno Zwarteveld en Ian Bakker ken ik van de tijd dat we bij Sparta hebben gespeeld.

 

Tot slot wat verwacht je komend seizoen met en bij TOGB te kunnen brengen en bereiken?

Ik hoop dat we volgend seizoen met TOGB vol voor het kampioenschap kunnen gaan. Daarin wil ik een bijdrage leveren, waarover ik tevreden kan zijn. Door de momenteel gekke tijd met het coronavirus heb ik niet mee kunnen trainen met de huidige groep. Het wordt dus echt een frisse start voor mij komend seizoen, waar ik er erg veel zin in heb. Ik ben onwijs benieuwd waartoe we als spelersgroep toe instaat zijn.