Vince Luijken naar TOGB zaterdag

Nadat Vince Luijken aangegeven had te stoppen bij de zondagselectie van trainer-coach Ronald Ermes, stapt ook hij over naar de zaterdag. De 23-jarige Luijken legt uit waarom hij zijn voetbalcarrière voortzet bij de zaterdagselectie van TOGB.

 

Vince je hebt besloten om in het nieuwe seizoen actief te zijn bij TOGB-zaterdag. Fijn dat je actief blijft bij en voor TOGB. Leg eens uit waarom je gekozen hebt voor TOGB zaterdag?
In de afgelopen jaren had ik altijd de ambitie om op een zo’n hoog mogelijk niveau (voor mij) te kunnen voetballen. Als je dan een jaar op de bank komt te zitten en het plezier verliest in voetbal, dan kom je er pas achter dat plezier hebben in voetbal boven prestatie gaat.
Mede hierdoor kies ik ervoor om in het team te voetballen waarin mijn vrienden spelen en waarbij ik tevens al mijn jaren in de jeugd mee heb gevoetbald. Hierdoor denk ik het plezier in voetbal weer terug te winnen.

 

Heb je overwogen om elders te gaan voetballen?
Heel even, maar de beslissing was al snel gemaakt.

 

De selectie van komend seizoen kent veel bekende gezichten. Heeft het kunnen voetballen met vrienden en bekende je keuze makkelijker gemaakt?
Uiteraard. Met een groot deel van die gasten heb ik in de jeugd en/of senioren gevoetbald. Dit maakte de keuze gemakkelijk, omdat er mooie herinneringen aan zijn verbonden.

 

Spelen op zaterdag in de 4e klasse betekend een ander soort voetbal. Wat voor niveau verwacht je aan te treffen?
Tuurlijk is de 4e klasse een ander soort niveau! Maar in zaterdag 1 spelen jongens die (altijd) op selectieniveau hebben gevoetbald. Wel zal het wedstrijdniveau veel lager liggen dan wat ik nu gewend ben.

 

Wat wordt het doel bij en met TOGB zaterdag komend seizoen?
Mijn doel is om het plezier in voetbal terug te vinden en om weer ‘lekker’ te gaan voetballen. Wanneer ik het plezier in het voetbal op zaterdag terug kan vinden en mijn bijdrage kan leveren om de zaterdagselectie op een hoger niveau te laten spelen, wil ik daar wel mijn steentje aan bijdragen.

 

De trainer van de zaterdagselectie is nog niet aangesteld. Is dit een nadeel?
Nee zeker niet. Wie de trainer ook zou worden, mijn keuze is gebaseerd op de spelers die nu in het team spelen.