Voortuin feestje in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Vanwege het coronavirus kan DJ Kevin Da Cosata niet meer optreden. Daar bedacht hij wat op. Zondagavond 5 april werd er in de van Ruysdaellaan in Bergschenhoek een heus voortuin feestje gehouden.

door Elly van Ballegooijen en Patrick van Uffelen

Zaterdagavond zat de 19-jarige Kevin Kluiters op de bank en bedacht hij het idee. “Dit is de mogelijkheid om iets terug te doen voor mijn straat. Als je terug kijkt naar afgelopen tijd zijn er veel nieuwe mensen gekomen en met de bestaande buren is er een hele hechte band, dus ik zag dit als het moment om de buren op afstand met elkaar te verbinden.” vertelt Kevin. Hij bracht alle buren in de straat op de hoogte en gaf ze een chocolaatje met een persoonlijke boodschap. Daarnaast vroeg hij ook aan iedereen zich te houden aan de 1,5 meter afstand en om zoveel mogelijk in de voortuin te blijven.
“De eerste stoelen worden al uitgeklapt, iedereen is er klaar voor”. Met muziek voor jongeren maar ook ouderen, discolichten en een rookmachine was het van 19:30 tot 20:30 uur een feestje in de straat. “Het is een feestje op afstand, maar het verbind enorm” vertelt een buurman. Een buurvrouw vervolgt “Dit is gewoon genieten in deze tijd”.

En dan is het half 9 en gaat de muziek uit. Een toegift zat er niet in voor de straat want de politie kwam toch even controleren. Niet alleen een geslaagde avond voor de buren, maar ook voor Kevin. “Boven verwachting. Zoveel mensen. Alle buren stonden gewoon voor de deur. Maar ook gewoon aan de afstand gehouden. Dit is wat ik bedoel, samen 1 straat. Gewoon gebonden, super leuk!”

Ook een mooi initiatief?
Maken kinderen in de straat mooie tekeningen voor de ouderen, wil je de zorg een steuntje in de rug geven, haal je boodschappen voor de buren of heb je een andere mooie actie? Laat het ons weten. Wij zijn opzoek naar mooie verhalen in deze lastige periode voor een korte televisiereportage.