Frits viert 80e verjaardag op afstand

Berkel en Rodenrijs – Het zijn gekke tijden, zeker als je jarig bent. Waar je normaal gesproken al je vrienden en familie uitnodigt, mag er nu vanwege het coronavirus niemand op bezoek komen.

door Elly van Ballegooijen

Als je de leeftijd van 80 jaar bereikt is er zeker reden voor een feestje. Dat vonden ze ook bij De Oudelandsehof in Bekel en Rodenrijs. Visite kon helaas niet over de vloer komen, maar voor de 80 jarige Frits verzonnen ze een oplossing. Op het pleintje voor de deur hadden mensen zich verzameld om Frits toe te zingen. Frits had het zichtbaar naar zijn zin. Hij kwam naar beneden om van dichtbij de mensen, weliswaar vanaf achter het glas, een kusje te geven als blijk van waardering.

Als laatste lied werd You Never Walk Alone gezongen om de mensen in de zorg een steuntje in de rug te geven.

Ook een mooie actie?
Maken kinderen in de straat mooie tekeningen voor de ouderen, wil je de zorg een steuntje in de rug geven, haal je boodschappen voor de buren of heb je een andere mooie actie? Laat het ons weten. Wij zijn opzoek naar mooie verhalen in deze lastige periode voor een korte televisiereportage.

Foto’s Sylvia ’s Gravendijk