Selectienieuws TOGB zondag

Selectienieuws TOGB (zo) 1

Nu het sporten vanwege het Coronavirus gedwongen stil ligt, is er toch voetbalnieuws. Wederom hebben 3 spelers uit de huidige selectie laten weten ook volgend seizoen de kleuren van TOGB te zullen verdedigen. Aanvaller Yousif de Kock, middenvelder Leroy Zwarteveld en verdediger Ian Bosch blijven deel uitmaken van de selectie van trainer Ronald Ermes.

Yousif de Kock

Aanvaller Yousif de Kock heeft na lang nadenken en het voeren van verschillende gesprekken, de knoop voor zichzelf doorgehakt. De Kock blijft TOGB komend seizoen trouw.

De Kock kwam afgelopen seizoen over van dorpsgenoot BVCB, waar hij zijn voetbalopleiding genoot, basisspeler was en doorbrak als selectiespeler. Dit seizoen startte de attractieve flankspeler niet zoals gehoopt. De Kock hierover: “Ik moest in het begin van het seizoen vooral met onder 21 spelen. Dit vond ik niet erg, omdat deze groep uit zeer talentvolle jongens bestaat en ik zo kon laten zien wat ik kan brengen. Het team speelde uitstekend en de vorm van mij is in deze groep gegroeid naar het niveau waar ik graag sta. Bovendien staat het team door het uitstekende spel en dito resultaten niet voor niets bovenaan in de reserve hoofdklasse. Ik pakte zo in O21 mijn kans, mijn doelpunten, gaf assists en knokte mij via O21 terug in de selectie van TOGB 1. Met 11 goals en assists in O21 had ik zo mijn aandeel in het succes. Alleen was ik naar TOGB gekomen met het doel om in het eerste te spelen. Dat spelen in TOGB 1 is eigenlijk pas sinds een aantal maanden het geval. Ik stond regelmatig in de basis, deed mijn ding, probeerde zoveel mogelijk dreiging te brengen met mijn acties en spel om natuurlijk belangrijk te zijn voor het team met een goal of assist, wat uiteindelijk ook lukte. Ik blijf bij TOGB met als persoonlijk doel om er komen jaar direct te staan en niet een aantal maanden nodig te hebben zoals dit seizoen.

De in Rotterdam wonende flankspeler heeft, zoals hiervoor gemeld ,lang nagedacht over het wel of niet blijven bij TOGB. Hij was in gesprek met een andere club, had hier een fijn gesprek, maar besloot uiteindelijk na gesprekken met onder andere trainer coach Ronald Ermes, TOGB trouw te blijven. Yousif:” De staf van TOGB is fantastisch om mee samen te werken en belangrijker mijn medespelers zijn dat ook. Iedereen werkt kei hard, gunt elkaar alles en staat niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld, klaar voor elkaar. Met recht in goede en slechte tijden één team.” De Kock vervolgd: “Ik denk dat ik ook voor de jongere jongens, al ben ik zelf pas 25 jaar, ervaring mee breng en ook extra discipline. Vooral op trainingen geldt ook dat je alles moet willen geven en moet laten zien te willen winnen om zo te laten zien dat je er klaar voor bent. Op de donderdagavond, tijdens de “sterrencompetitie”, zie je dit extra naar voren komen. Daarnaast breng ik uiteraard ook wat extra gezelligheid mee, in de toch al sfeervolle selectie, zegt De Kock met een enorme smile.”

De Kock kan dus op beide flanken spelen, maar werd dit seizoen voornamelijk als linksbuiten ingezet. Yousif hierover: “In het begin hadden Ronald Ermes en ik last van zeg maar gerust miscommunicatie.  Dit ging over mijn positie en of ik nu echt linksbuiten ben of ook op rechtsbuiten uit de voeten kan. In principe kan ik op beide posities spelen. Alleen heb ik bij mijn komst als voorkeur aan de trainer aangegeven op links te willen spelen. Hier kan ik dieper spelen, acties naar binnen en buiten maken en ook zo assists geven en bovendien doelpunten meepikken. Ik heb sterk het gevoel gehad dat ik niet echt heb kunnen laten zien wat ik werkelijk kan. Door het  coronavirus, lijkt er mogelijk ook een abrupt einde gekomen te zijn aan dit seizoen. In dat geval wil ik er in het nieuwe seizoen gelijk staan en laten zien wat ik kan. Maar dan dus vanaf het begin en niet zoals nu er een aantal maanden voor nodig te hebben.”

Ian Bosch

Verdediger Ian Bosch speelt inmiddels al 8 jaar bij TOGB. Als 2e jaars D speler kwam Bosch over van cvv Berkel en debuteerde afgelopen seizoen in de selectie van Ronald Ermes.

Aan student BML, biologie medisch laboratoriumonderzoek, Ian Bosch legde wij, nadat hij zijn jawoord had gegeven, de volgende vragen voor.

  • Hoe blijf je in deze onzekere tijd zonder sportritme fit?
  • Wat is je rol is in de huidige selectie en wat is het effect van de sfeer die in de groep hangt met je?
  • Tot slot de vraag of hij uitkijkt naar het spelen in de hoofdklasse?

Ian: “Het zijn nu erg onzekere tijden. Vooral de onduidelijkheid over wat er met de rest van het seizoen gaat gebeuren, wanneer we weer mogen trainen als groep maakt het best moeilijk. Zelf probeer ik zolang we nog naar buiten mogen, om een paar keer in de week hard te lopen. Zo probeer ik toch nog wat aan mijn conditie te doen en dus fit te blijven.”

 

Iedereen in de selectie heeft een taak en rol om er als één team te kunnen staan. Bosch over zijn rol: “Mijn rol in dit team is voetballend om altijd de 0 proberen vast te houden. Ook heb ik de vrijheid om mee te mogen met de aanval en met corners kan ik vaak mee naar voren aangezien ik kop sterk ben. Er hangt een goede en zeker ook gezellige sfeer in onze groep. Dit helpt zeker ook mee bij de resultaten die behaald worden. Als de sfeer goed is komen de resultaten vanzelf. Met een gezellige sfeer is het altijd leuker en fijner om te voetballen, waardoor je zelf ook kunt ontwikkelen en beter gaat voetballen. ”

De competitie ligt momenteel stil. Stel dat de KNVB beslist dat de huidige stand de eindstand is en er mogelijk volgend jaar in de hoofdklasse gevoetbald wordt. Zou je dit niveau aankunnen? Bosch: “Ten eerste zal het geweldig zijn als we promoveren  naar de hoofdklasse.  Dat is voor ons nu het mooiste doel om te behalen. Als we volgend jaar in de hoofdklasse komen te spelen hoop ik natuurlijk dat ik minuten kan maken. Eerst maar afwachten wat er beslist wordt door de KNVB. Wij zullen er weer staan als één team, hoofdklasse of 1e klasse wij zijn er klaar voor.”

Leroy Zwarteveld

Verdedigende middenvelder Leroy Zwarteveld is ook komend seizoen aan TOGB verbonden. De met een gevaarlijk afstand schot gezegende middenvelder geeft aan graag bij TOGB te blijven. Zwarteveld: “Om te beginnen, ik heb nog niet eerder in zo’n hecht team gespeeld in alle jaren dat ik voetbal. Dit seizoen is voor mij persoonlijk het jaar dat ik het meest geniet, van het team, de supporters en de prestaties. Ik hoop dat er zo nog vele mogen volgen. Veel van de jongens uit de huidige groep blijven komend seizoen, zodat we volgend jaar kunnen doorgroeien. Ik wens dat ik nog lang met deze jongens en bij deze mooie club mag voetballen. Ik ben sowieso niet iemand die heel veel van club zal veranderen. Voetbal speel ik nog steeds voor mijn plezier en zolang ik dat bij TOGB beleef, zal ik bij TOGB blijven. Blijven was voor mij dus geen moeilijke keus.”

Leroy Zwarteveld is bezig aan zijn 8ste seizoen bij TOGB. Hij geeft aan het een eer te vinden om selectiespeler te mogen zijn. Zwarteveld: “Ik voetbal sinds de D bij TOGB. Om in de selectie te mogen spelen hoopte ik al vanaf het moment als klein jongetje. Je droomt toch stiekem ooit zelf in het eerste te mogen spelen, als je op zondag naar het voelbalveld ging om naar het eerste te kijken. Dat ik dit heb kunnen realiseren door hard te werken iedere training weer, is fantastisch om mee te maken.”

 

Leroy maakt samen met broer Moreno dit seizoen deel uit van de selectie. Nu het sporten geen automatisme is legt hij uit hoe hij samen met zijn broer fit probeert te blijven. Zwarteveld: “Ik ben gelukkig niet de enige sportieveling thuis. Ik heb het geluk dat mijn broertje Moreno ook in de TOGB selectie zit. Wij kunnen elkaar thuis goed motiveren om zo elkaar fit te houden. Wij gaan af en toe hardlopen en doen daarnaast krachtoefeningen. Voor nu ben ik dus niet bang dat de coronacrisis heel slecht voor mijn conditie gaat zijn.”