“Het vraagt van ons allen heel veel”

Lansingerland – In zijn tweede toespraak is burgemeester Pieter van de Stadt nogmaals ingegaan op het belang van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Het moraal van zijn boodschap: we kunnen hier doorheen komen, maar dan moeten we het wel samen doen.

door Cornel van der Heiden

“Het vraagt van ons allen heel veel.”, zei de burgervader aan het begin van zijn speech. “Maar we kunnen het alleen samen doen om de overbelasting van ons zorgsysteem te voorkomen”. Zijn gedachten gingen allereerst uit naar hen die ziek zijn geworden door het virus, maar de burgemeester denkt ook aan de glastuinbouw, de horeca die dicht is, de markt die is gesloten en ZZP-ers die noodgedwongen thuis zitten en geen werk hebben.

Wethouder van Tatenhove sprak afgelopen vrijdag haar lof en dank uit voor het verplegend personeel. “Ik denk aan de verpleegkundige die lange dagen maakt, de wijkverpleging die bij mensen thuis komt: ik wil u danken voor uw inzet”. Maar naast dat hun werk erg belangrijk is, vind zij ook dat verplegend personeel soms aan zichzelf moet denken: “Neemt u af en toe uw rust!”.

 

Bekijk de videoboodschap van burgemeester Pieter van de Stadt hieronder.