Kerken in Lansingerland brengen boodschap op Radio en TV tijdens de coronacrisis

Lansingerland – In heel Lansingerland gaan de kerken door met hun werk, maar op een andere manier. Veel kerken worden dan creatief en zenden hun boodschap uit via radio en TV. RTV Lansingerland helpt ze daar een handje bij.

door Cornel van der Heiden

“Bij de wijkgemeente het Anker hebben we sinds kort bijvoorbeeld een videostream”, zegt Anneke Poldervaart, die zelf ook vaak het programma Kerk in de Huiskamer presenteert. Dat programma wordt al jaren door verschillende kerken ingevuld, maar juist op dit moment is het extra actueel, want kerkdiensten worden niet gehouden. “Zo dragen we de boodschap toch uit”.

Bij de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) de Bron in Berkel en Rodenrijs zenden ze aanstaande zondag de kerkdienst uit bij Lansingerland TV. Arjan Wilschut, dominee in de gemeente, ziet het als een kans: “Natuurlijk zijn dit hectische tijden, maar nu we de kerkdienst via TV kunnen uitzenden, hebben we de mogelijkheid om meer mensen te bereiken. Wij proberen een boodschap van troost te brengen, en ik denk dat dat iets is waar velen naar zoeken op dit moment”.

Op zondag kun je hier de kerkdiensten volgen:

Op de radio kun je aanstaande zondag via Kerk in de Huiskamer meeluisteren met de uitzending van het Baken in Bergschenhoek. Je vindt Lansingerland FM op de radio via 92.2FM, of via onze livestreams. De uitzending begint om 9 uur.

Op TV kun je de uitzending van de Bron uit Berkel en Rodenrijs volgen. Deze uitzending begint om 10 uur en is te zien via de volgende kanalen:

KPN: 1386
Ziggo Kabel: 332, Ziggo Mediabox (UPC Horizon): 36
T-Mobile Thuis: 722
En online via onze website