TOGB kan het niet bolwerken tegen Westa

 

Na een rustperiode in de competitie mocht TOGB afgelopen weekend afreizen naar Wessem in Limburg om het aldaar op te nemen tegen Westa.

Westa heeft ook de ambitie om kampioen te worden met, net als TOGB, jonge talentvolle spelers in hun team

TOGB speelde met Michel de Boer, Tim Gras en Milo de Boer in de basis.

Milo beet het spits af tegen Kas van Oost, maar kon het in 4 games niet bolwerken.
Tim mocht het proberen tegen de Let Arturs Reinholds, maar ook die partij ging verloren, waardoor er TOGB tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Zou Michel dan wel winnen? Hij mocht tegen Barry Berben, en Barry pakte brutaal de eerste game. Het zal toch niet…….nee gelukkig herstelde Michel zich en wist de partij te winnen.

In het opvolgende dubbel kwam TOGB op 2 games achterstand, en zoals het zich liet aan zien, zou dit punt wel eens van cruciaal belang kunnen zijn. Michel en Milo moesten alles op alles zetten om deze partij toch nog naar zich toe te trekken. Er werd in ieder geval een vijfde game afgedwongen. En in de laatste game wist TOGB de lijn door te trekken van de derde en vierde game, waardoor ook de vijfde een prooi werd voor de Berkelaren.

De stand was met veel pijn en moeite weer gelijk getrokken: 2-2

Reinholds pakte de laatste partij voor de pauze tegen Gras naar zich toe, waardoor er gerust ging worden met een 3-2 achterstand.

Na de pauze mocht Michel tegen Kas van Oost. Inmiddels was de tribune vol en het fanatieke Limburgse publiek zorgde voor veel sfeer. Het gaf publiekspeler van Oost de nodige vleugels op de juiste momenten. Toch wel verrassend wist hij Michel te kloppen in 5 boeiende meeslepende games. Een 4-2 achterstand voor TOGB.

TOGB werd gebroken door dit punt en kon het niet meer bolwerken tegen een ontketend Westa. Er werd geen partij meer gewonnen. Eindstand 8-2 waardoor een directe promotie naar de eredivisie op dit moment heel ver weg lijkt.

Het eerste jeugdteam mocht op bezoek bij Scylla in Leiden. Rick Bakker kwam hier twee keer tot winst, enkel de kopmannenstrijd moest hij aan Victor Petit de La Roche laten. Benjamin Slijper en Thomas Stallenberg kwamen beiden alleen tot winst tegen Marc Verbiest. Het dubbel viel na vier games net de Leidse kant op waardoor er uiteindelijk een kleine 6-4 nederlaag op het scorebord stond.

Zaterdag as mogen de heren van TOGB thuis aantreden om 14.00 uur in Den Opper tegen Scylla uit Leiden. De jongens ontvangen hekkensluiter SVE uit Utrecht.