Topper TOGB – Boshuizen onbeslist

TOGB (zo) 1 – FC Boshuizen 1 (2-0) 2-2

Op Sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs zagen een kleine 500 toeschouwers de topper in de 1e klasse B eindigen in 2-2. Het duel tussen koploper TOGB en achtervolger Boshuizen leek lang een prooi te worden voor de gastheren. Echter liep Younes Assaih in de 2e helft tegen zijn tweede gele kaart aan waardoor Boshuizen een numerieke meerderheid kreeg. Het team van vertrekkend oefenmeester Marcel IJzendoorn wist in overtal de opgelopen achterstand bij rust ongedaan te maken, waardoor het team uit Leiden een luis in de pels van TOGB blijft in de strijd om de koppositie in 1B.

Voortvarend

TOGB had in Leiden eerder dit seizoen een kansloze 3-0 nederlaag geleden. Bovendien verspeelde het team van trainer coach Ermes door de nederlaag de eerste periodetitel. Vandaag gingen de Berkelaren voortvarend van start. Al na 6 minuten zette het team van Ermes de 1-0 op het scorebord. Na een door Glenn den Uyl genomen corner werd de bal door de Leidse verdediging in eerste instantie weggewerkt. Den Uyl kon echter vanaf rechts de bal opnieuw de zestien inbrengen. Zackaria Doumajd stond op de juiste plaats om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten. Een paar minuten later was er de eerste kans voor de bezoekers. Een gekraakt schot kon echter niet door de Leidse formatie tot doelpunt worden gepromoveerd.

Geel

Het eerste geel van de middag werd door scheidsrechter Dogterom voorgehouden aan Tommy Sinteur van Boshuizen. Na een stevige maar correcte ingreep van Sinteur op La Cruz vond Dogterom het tijd voor geel. Dezelfde La Cruz had na ruim een half uur in de 1e helft TOGB op 2-0 moeten zetten, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Dennis Hendriks.

Wind

Vlak voor de pauze mocht TOGB halverwege de helft van Boshuizen een vrije trap nemen. Younes Assaih zag vervolgens zijn vrije trap, gedragen door de wind, in de winkelhaak achter de verbaasde sluitpost Hendriks binnen vallen, 2-0. Hendriks schatte de vrije trap verkeerd in en stond aan de grond genageld, doordat hij  geen rekening hield met de rol die de wind speelde.

Stormen

Ermes had TOGB tijdens de rust gewaarschuwd dat Boshuizen in het eerste kwartier van de tweede helft vol op de aanval zou spelen. Dit om snel de aansluittreffer te maken. Boshuizen ging inderdaad vanaf het eerste fluitsignaal vol in de aanval. Het gevolg was dat TOGB achteruit moest. Al in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Assaih van arbiter Dogterom geel na shirtje trekken bij Sinteur. Een kaart die veel arbiters afdoen met een waarschuwing. De vrije trap van Boshuizen leverde de gasten een serie corners op. TOGB kon met vereende krachten de aansluittreffer eerst nog voorkomen, maar zag dat ook de wind bij de aansluittreffer van Boshuizen een rol speelde. De corner vanaf rechts belandde door de wind op de lat, waarna Tommy Sinteur de rebound binnen schoot, 2-1.

Counter

Bij een snelle counter van TOGB maakte verdediger Sjoerd Winkelman bewust hands om de op volle snelheid liggende Martin La Cruz de weg richting het Boshuizen doel te blokkeren. Leidsman Dogterom gaf geel voor deze actie, waarmee de verdediger niet ontevreden kon zijn. Na een kwartier spelen in de tweede helft was TOGB wederom gevaarlijk in de omschakeling. Nadat Leroy Zwarteveld de bal had onderschept, speelde hij Den Uyl randje zestien aan. Den Uyl passeerde drie man, maar verloor bij de vierde verdediger de bal, waardoor de kans op succes weg was.

Vlam in de pan

Boshuizen combineerde prima richting het TOGB doel. Op rechts was Sinteur een ware plaag voor Assaih die de beweegelijke aanvaller ten koste van een overtreding de weg richting doelman Stijnman belette. Assaih zag tot zijn verbazing dat scheidsrechter Dogterom hem wederom de gele kaart toonde. Younes Assaih moest naar de kant en TOGB moest ruim vijfentwintig minuten stand zien te houden met 10 man. De vrije trap die volgde deed de gemoederen flink oplopen. Plots lagen er twee TOGB’ers in de eigen zestien op de grond. Nadat leidsman Dogterom had gefloten leken een aantal spelers even de weg kwijt. Het gevolg was dat Safi van Boshuizen en Zwarteveld van TOGB geel kregen.

Swalbe of strafschop?

TOGB probeerde zich te herstellen door de snelle counter te hanteren. In de opbouw van één van de TOGB counters raakte Rob Gerritsma zwaar geblesseerd aan de knie. De aanvaller kwam bij een luchtduel ongelukkig terecht bij de landing, waardoor hij naar de kant moest. Yousif de Kock was zijn vervanger. Dezelfde de Kock ging bij een van zijn eerste acties, op volle snelheid de zestien van Boshuizen in en werd daar gehaakt door verdediger Zenzen. Waar iedereen dacht aan een elfmeter, besliste arbiter Dogterom schwalbe. De Kock kreeg hierdoor bovendien geel met als uitleg van de leidsman dat hij opzoek was naar rood voor Boshuizen. Onbegrijpelijk noemde vele toeschouwers deze actie van de man in het zwart.

Gelijkmaker

Boshuizen werd sterker en Ijzerdoorn wisselde aanvallend om de gelijkmaker te forceren. De 2-2 viel uiteindelijk in de 81ste minuut. Na een corner was het uiteindelijk Sjoerd Winkelman die de stand in evenwicht bracht. Boshuizen probeerde de volle winst te halen door hoog druk te zetten op TOGB. Het gevaar voor de gasten lag in de snelle tegenstoot van de gastheren. Via Martin La Cruz, Brandon Sousa en Yousif de Kock, kwam TOGB er een aantal keren gevaarlijk uit, maar de aanvallers konden doelman Hendriks niet passeren. Aan de andere kant hield ook Stijnman de inzetten van de Leidenaren tegen bij de schoten die zij op hem afvuurden.

Blessuretijd

In blessuretijd was het Yousif de Kock die de bal in de zestien aangespeeld kreeg van Brandon Sousa. De aanvaller ging op avontuur, speelde zijn tegenstander Winkelman uit, die zijn voet vervolgens op die van de Kock plaatste. De Kock raakte hierdoor uitbalans en ging naar de grond. Scheidsrechter Dogterom vond het echter tijd en floot voor de laatste keer deze middag. De wedstrijd eindigde zodoende onbeslist, 2-2. De strijd om de bovenste plekken blijft hierdoor spannend. Komende zondag ontvangt TOGB Rood Wit W dat vandaag met 2-1 te sterk was voor Vlissingen. Boshuizen ontvangt het in vorm zijnde Dosko dat door een 5-2 overwinning op Spartaan’20 inmiddels 3e staat.