Minister Cora van Nieuwenhuizen opent EXPO A16

De Expo A16 Rotterdam is officieel geopend. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam vrijdag het belevingscentrum officieel in gebruik. In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg, die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

“Grootschalige ingrepen als snelwegen hebben ontzettend veel effect op mensen en mensen maken zich daar zorgen over. Daarom is het mooi dat er hier bij de Expo A16 antwoorden komen op hoe ziet het er dan straks uit en wat krijgen we er voor terug.” aldus burgemeester Pieter van de Stadt. Minister Van Nieuwenhuizen:  “Vandaag vieren we de opening van de prachtige en leerzame Expo A16 Rotterdam. Met de aanleg van deze verbinding creëren we ruimte en bereikbaarheid en staan we minder vaak en minder lang stil op de omliggende wegen. Ook zorgen we voor minder sluipverkeer in de woonwijken in de buurt en dat is goed nieuws voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid daar. Bovendien heeft deze nieuw aan te leggen weg een prijs gewonnen voor infra-projecten die op uitzonderlijke wijze aandacht besteden aan duurzaamheid. Ik kan dus oprecht zeggen dat ik fan ben van dit project.”

De Expo A16 Rotterdam bevindt zich aan de rand van het Lage Bergs Bos en is vanaf dinsdag 10 maart 2020 iedere dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Binnenkort zie je op Lansingerland TV de volledige reportage.

Foto: Rijkswaterstaat, Erik Fecken.