Duurzame klimaatregeling in de Achtertuin

De gemeente Lansingerland kent vele hectare aan tuinbouw en is daarom een belangrijke economische factor voor Lansingerland. Niet alleen voor onze regio spelen de kassen een belangrijke rol, maar ook internationaal staat de Nederlandse glastuinbouw, en dus ook die uit Lansingerland, te boek als toonaangevend en vooruitlopend op de rest van de wereld. In dit informatieve programma nemen we een kijkje achter de schermen bij verschillende tuinbouwbedrijven.

Hinova uit Bleiswijk maakt geavanceerde ventilatiesystemen speciaal voor de glastuinbouw. Het zelf ontwikkelde systeem zorgt voor een optimaal en egaal klimaat in de kas door gebruik te maken van de buitenlucht en deze gecontroleerd te laten circuleren met lucht in de kas. Hierdoor kan het klimaat in de kas op een constant niveau worden gehouden zonder dat de schermen geopend hoeven te worden en daarmee is het ook nog eens heel duurzaam.