TOGB schiet met scherp tegen ROAC.

TOGB (zo) 1 – sv ROAC 1 (2-0) 6-0

TOGB heeft in de 1e klasse B op eigen veld een 6-0 overwinning geboekt op ROAC. De formatie van trainer coach Ronald Ermes was op eigen veld oppermachtig en gaf tegenstander ROAC op sommige momenten voetballes.

Bij TOGB ontbraken de geblesseerde Ian Bakker, Damiano Vaudo, Merick Heintjes (op de weg terug) en aanvoerder Jay Zandbergen (vakantie). Ondanks de afwezigen had TOGB een prima team binnen de lijnen dat de tegenstander uit Rijpwetering geen moment de illusie liet dat er iets te halen viel op Het Hoge Land.

Toch wist ROAC TOGB lang op 0-0 te houden. Het was uiteindelijk centrale verdediger Jordan Weegman die op aangeven van Gabri Urbanus de ban brak en de 1-0 na iets meer dan een half uur aan liet tekenen. Daarvoor was TOGB al meerdere keren kansrijk geweest, maar verzuimden het team van Ermes de kansen te benutten. Nog voor de pauze verdubbelde TOGB de marge. Brandon Sousa bediende Rob Gerritsma op maat en de spits scoorde beheerst. Dat het bij rust maar 2-0 was, werd wellicht veroorzaakt door het lage tempo waar TOGB in de eerste helft speelde.

Het eerste kwartier van de tweede helft was van TOGB zijde het beste kwartier van de wedstrijd. In een hoog tempo creëerde de Berkelse formatie zeker 6 doelkansen. Het was captain Den Uijl die de 3-0 mocht binnen schieten na voorbereidend werk van Martin La Cruz. Verdediger Leroy Zwarteveld drukte net buiten de zestien af en zag dat de keeper geen antwoord had op zijn inzet, 4-0. De wedstrijd was inmiddels gespeeld en ROAC moest vrezen dat TOGB de equipe van trainer Leliveld niet op een nederlaag met dubbele cijfer ging trakteren. De frustratie bij de gasten nam toe. Na een harde ingreep van Mitchel Boere moest Zackaria Doumajd noodgedwongen worden gewisseld. Boere kreeg van arbiter Jung terecht geel voor gehouden al was hij het daar zelf niet mee eens. Doumajd werd vervangen door JO19 speler Max le Fevre die zijn debuut in TOGB 1 maakte. Yousif de Kock mocht in de 70ste minuut na voorbereidend werk van Rob Gerritsma de 5-0 binnenschieten. Met nog 10 minuten te spelen mochten JO19 spelers Guus Steerneman en Noah Biemans minuten maken van Ermes. Op aangeven van Le Fevre was het Steerneman die bij zijn eerste actie de 6-0 eindstand op het scorebord bracht.

Ermes was na afloop een tevreden mens. “De afgelopen wedstrijden liepen niet zoals veel mensen hadden gehoopt. Vandaag zie je dat spelers net even wat meer durven dan de weken ervoor. Het is goed om te zien dat spelers er vandaag stonden en ik ook nog jeugdspelers kon laten debuteren. Mensen vergeten wel eens dat wij een heel jonge ploeg hebben. Het kan wel eens tegen zitten, maar dat mag. We zijn tenslotte net gepromoveerd en doen het fantastisch tot nu toe. Fouten maken horen bij het leren dat wij als team doen. De club legt geen druk op ons dat we moeten promoveren en geeft mij de tijd om aan een stabiel elftal te bouwen. Dat is gewoon heel fijn werken en je ziet vandaag dat we heel goed kunnen voetballen.”

Komende zondag ontvangt TOGB Fc Boshuizen. Het team uit Leiden zette TOGB de voet dwars in de heen wedstrijd, waardoor TOGB de 1e periodetitel aan DHC moest laten. TOGB -FC Boshuizen is een topper die bovendien een wedstrijd is waarin TOGB iets recht zal willen zetten gezien de nederlaag eerder dit seizoen in Leiden. De aftrap op het Hoge Land is om 14.00 uur.