Carnaval feestelijk geopend in gemeentehuis Lansingerland

Bergschenhoek – De Otterrotters uit Bleiswijk hebben weer bewezen dat er niet alleen beneden de rivieren gecarnavald wordt. Afgelopen vrijdagavond werd het carnaval feestelijk geopend in het gemeentehuis van Lansingerland.

Burgemeester Pieter van de Stadt gaf traditioneel de sleutel van de gemeente aan Prins Carnaval tijden de ceremonie die even na acht uur ’s avonds begon in de raadszaal van het gemeentehuis. Voor de gelegenheid zat niet de gemeenteraad in de banken, maar de raad van elf, die zoals elk jaar traditioneel de optocht voorgingen.

Onder het thema “Maak er Selfiets van” sprak Prins Carnaval de hoop uit dat Lansingerlanders die elkaar niet kennen tijdens carnaval elkaar toch willen ontmoeten: “je moet er zelf iets van maken, maar ook samen. Want in een wereld die al erg individualistisch is, is het mooi als je elkaar op een feestelijke manier kunt ontmoeten”.

De carnavalsvereniging had met het thema natuurlijk een dubbele betekenis, en al snel fietste de burgervader op een klein fietsje waar een fotolijst op gemonteerd was door de raadszaal. “Ik ben blij dat we in Lansingerland kunnen laten zien dat carnaval echt niet alleen iets is van beneden de rivieren”, zegt de burgemeester. Hij geniet (symbolisch natuurlijk) van zijn welverdiende rust dezer dagen.