Ryan Lol komend seizoen hoofdtrainer TOGB JO13-1

Ryan Lol en Rob Vermeulen zullen komend seizoen de JO13-1 van TOGB onder hun hoede nemen. Het duo is nu actief bij de JO13-2 en werken al een aantal jaren samen.
Ryan gefeliciteerd met je aanstelling als trainer van de JO13-1. Leg eens uit waarom je er weer een jaar TOGB als jeugdtrainer aan toevoegt?
Het was voor mij niet heel moeilijk om bij TOGB te blijven. Ik ben vanaf het begin van het nieuwe beleid aangaande jeugdvoetbal betrokken als trainer en heb zo de stijgende lijn van de Jeugdopleiding meegemaakt. Daardoor ben ik als trainer ook meegegroeid. TOGB heeft mij ook de kans gegeven om het Trainer coach 2 diploma te behalen. Daar spreekt vertrouwen uit. TOGB is gewoon een fijne club om trainer van en bij te zijn en het is prettig om met de mensen binnen de vereniging samen te werken.
Je werkt al een aantal seizoenen samen met Rob Vermeulen. Was hij belangrijk bij je keuze om de JO13-1 komend seizoen te gaan trainen?
Met Rob is er iemand bij het team die weet wat ik als trainer wil. Zo kun je samen direct vanaf het begin van het seizoen bouwen aan het team zonder dat je eerst aan elkaar moet wennen en zo spelers zich een heel seizoen laten ontwikkelen.
Je hebt zelf in de jeugd van TOGB gespeeld. Je speelt in het Nederlands Beach soccer team, bent actief als selectiekeeper bij Neptunes Schiebroek. Kun je uitleggen hoe de jeugdopleiding van TOGB is veranderd ten opzichte van toen jezelf jeugdspeler van TOGB was?
Het niveau van trainen en in competitieverband spelen is omhoog gegaan. Daarnaast is de concurrentie binnen de selectieteams door een bredere selectie groter geworden. Toen ik in de jeugd speelde kon je nog wel eens een weekend weg, als je dat nu doet staan er andere spelers klaar die graag je plek overnemen omdat zij graag op dit niveau willen spelen en laten zien wat zij kunnen.
Wat zijn je doelstellingen voor het nieuwe seizoen?
De belangrijkste doelstelling is om spelers tactisch en technische uit te dagen. Daarnaast is ons doel om spelers zichzelf te laten verbeteren en door te laten ontwikkelen. Niet onbelangrijk moeten wij als team de wedstrijden spelen om te winnen.
Rob Vermeulen is een echte clubman en al jaren actief bij en voor TOGB. Rob zal samen met Ryan Lol als assistent de JO13-1 gaan trainen en begeleiden.
Rob je werkt al een aantal seizoenen samen met Ryan Lol. Was de aanstelling van Ryan
belangrijk bij je keuze om de JO13-1 komend seizoen te gaan trainen?
Het was afgelopen jaar belangrijk dat we met dit team een trainer voor 2 jaar zouden krijgen. Met Ryan Lol staat er een trainer voor de groep die bovendien in het bezit is van het door TOGB gewenste trainersdiploma. Zelf ben ik er groot voorstander van dat er in de jeugd jonge trainers aangesteld worden, die de ambitie hebben om de diploma ‘s voor voetbaltrainer te halen of al bereid zijn dit te halen. Naast een jonge trainer een oudere, ervaren trainer neerzetten om te begeleiden is een visie die ik onderschrijf en daarom graag met Ryan aan de slag ga.
Rob leg eens uit waarom je samen met Ryan gekozen hebt om de JO13-1 te gaan trainen komend seizoen?
Ryan is al heel lang (assistent)trainer bij TOGB en heeft zo het vak kunnen leren. De laatste jaren heeft hij zijn diploma’s gehaald en zich tot hoofdtrainer ontwikkeld. Voor TOGB is het in de jeugdopleiding de bedoeling dat een trainer 2 jaar bij een team aan de slag gaat. Voor Ryan werd een uitzondering gemaakt, omdat hij de eerste 2 jaar met deze groep op een half veld (7 tegen 7 en 8 tegen 8) heeft gespeeld. En komende 2 jaar is het 11 tegen 11 op een groot veld.
Zelf heb je in TOGB 1 gespeeld. Je komt uit een TOGB geslacht.  Wat is er veranderd ten opzichte van de tijd dat jezelf in de TOGB selectieteams speelde?
Je ziet dat terug in de trainingen en training intensiteit. Er is veel meer variatie in de oefenstof en in zeker gecombineerd met de voetbal school, zie je veel dingen terug tijdens de wedstrijd. Je ziet de kids echt op alle vlakken groeien tijdens het seizoen. Als je dat allemaal vergelijkt met hoe het was toen ik in de selectie elftallen speelde. Het is nu veel beter georganiseerd en gestructureerd, waardoor je ziet dat de spelers sneller en technischer zijn dan in onze tijd.
Wat zijn je doelstellingen voor het nieuwe seizoen?
Volgend jaar is het bij de JO13-1 mijn bedoeling dat ik alleen de pionnen op de goede plek zet en Ryan ga meehelpen waar het nodig is. Het is een feestje om wat voor de club en dit team te kunnen betekenen. Ik ben al vanaf mijn 6e levensjaar TOGB-er en voetbal zelf nog steeds op de zondag met mijn vrienden waar ik ook de hele jeugd en in het eerste elftal van TOGB  mee heb gevoetbald. Dat is toch het allermooiste wat er is. Ik hoop dat dat met dit team ook gaat gebeuren!