Glenn den Uijl blijft TOGB trouw

Glenn den Uijl loopt inmiddels alweer 9 seizoenen rond op het Hoge Land als selectiespeler. Den Uijl is de nestor binnen de huidige selectie van Ronald Ermes. Hij steekt in een prima vorm, is top fit en kan het niveau van de 1e klasse met gemak aan. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij ooit het shirt van Oranje droeg en speelde met spelers die nu actief zijn in de eredivisie.

 

Tijd om Glenn te vragen naar zijn keuze om door te gaan bij TOGB.

 

Glenn je hebt ja gezegd tegen nog een jaar als selectiespeler van TOGB. Was dit een moeilijke keuze?

Dit was absoluut een moeilijke keuze. Ik heb er goed en lang over nagedacht en ook veel over gepraat met de mensen om mij heen. Op dit moment zit ik goed in mijn vel en ben fit. Van afbouwen is dus nu nog geen sprake. Ik sta elke week in de basis en doe waar ik goed in ben. Je gaat toch niet stoppen hè ? Was de vraag die ik wekelijks veel hoorde na een wedstrijd in de kantine. Ik ben zelf de afgelopen weken door andere clubs benaderd. Dit heeft mij eigenlijk nog meer aan het denken gezet. Uiteindelijk ben ik tot dit besluit, nog een jaar doorgaan, gekomen. Ik ben er van overtuigd ook volgend seizoen mee te kunnen draaien en belangrijk te kunnen zijn voor het team.

Daar ga ik in ieder geval alles aan doen!

 

Is er veel veranderd in de benadering van de selectie van TOGB in de jaren dat je actief bent voor TOGB?

Zeker. In positieve zin. Alles is top geregeld binnen de club, het leeft veel meer nu dan toen ik bij TOGB kwam. Er worden meer dingen georganiseerd voor de selectiegroep, waar ook supporters en sponsoren bij betrokken worden. Als wij als team iets nodig hebben, staan er altijd de juiste mensen voor ons klaar om het te regelen. Dat een club als TOGB zo goed is voor zijn spelers, heb ik ook zeker meegenomen in mijn overweging om niet bij TOGB te vertrekken. Dat iedereen zo betrokken is, is zeker niet vanzelfsprekend.

 

Hoe combineer je het voetballen met je gezin en je maatschappelijke carrière?

Mijn moeder zegt altijd “jullie gezin is een heel bedrijf” en dat klopt ook wel.

Het loopt als een geoliede machine, daar zorgt mijn vrouw voor. Ik voetbal, mijn dochters zitten in een selectieteam van hockey, we werken beide en er banjert nog een kleine jongen rond. Als er een “gaatje vrij” is in het strakke schema, vullen we die op met Quality time. Een heel groot deel bestaat uit sporten. Daar halen we allemaal ontzettend veel plezier en energie uit. Ik probeer altijd bij mijn dochters te kijken en zij bij mij. Daar kan ik echt enorm van genieten en herken in hun benadering van het sporten veel van mijzelf. Dat mijn gezin en familie elke week, uit én thuis, langs de lijn staan geeft mij een enorme boost.  Daar kan en ben ik enorm trots op.

 

Dit seizoen ben je de assist koning van TOGB. Je hebt 14 assist gegeven en zelf 4 keer gescoord. Beschrijf je rol is in de huidige selectiegroep?

Betrokken zijn bij doelpunten is leuk. En belangrijk om te weten, dit komt dat ook door het aanvallende spel wat we iedere week proberen te spelen en vaak ook laten zien. Daarnaast weten veel spelers wat ze aan mij hebben, zowel binnen als buiten het veld.

 

Na het kampioenschap in de 2e klasse, draaien jullie ook in de 1e klasse een prima seizoen. Is het voetballen in de 1e klasse een grote stap voorwaarts qua niveau en beleving?

Dit is mooi om te zien! Wij hebben een jonge frisse groep, met bovendien veel individuele kwaliteit. Er zit wel degelijk een verschil tussen het spelen in de 1e of 2e klasse. Je moet op het niveau waar we nu spelen slimmer, sneller en soms gemener en harder zijn.

Ook bij de supporters leeft het nog meer dit seizoen. Dat is alleen maar goed voor het team en de club!

 

Ronald Ermes is ook volgend seizoen eindverantwoordelijke van de zondagselectie van TOGB. Welke rol speelde hij bij je keuze om er nog een jaar aan te plakken?

Ronald en ik hebben veel gesprekken gehad, waarin hij het balletje bij mij had neergelegd. Daarnaast is het een trainer die ambities heeft en fijn is om mee te werken. Uiteindelijk heeft hij samen met de huidige spelersgroep mij ook voor volgend jaar veel vertrouwen gegeven. Dan voelt het al snel goed.

 

Tot slot waar zie jij TOGB dit seizoen eindigen in de competitie?

Tja, ik hoop natuurlijk zo hoog mogelijk. Vooraf denk ik dat we hadden getekend voor de plek waar wij nu staan. Maar nu moeten we deze lijn vasthouden en doortrekken de rest van het seizoen. Elke week moeten we vol voor die 3 punten gaan. Wij kijken natuurlijk van week tot week, maar als wij echt iedere week doen waar we goed in zijn en er als team 100% voor gaan, kan het weer een prachtig seizoen worden.