BSO de Paddestoel is nog steeds bus kwijt: “Logistieke uitdaging”

Berkel en Rodenrijs – Hij is nog steeds weg: de 23-persoonsbus van BSO de Paddestoel in Berkel en Rodenrijs. Afgelopen weekend werd hij in de nacht van zondag op maandag tijdens de storm gestolen aan de Naardermeerstraat in Berkel en Rodenrijs. Yvonne Verhulst van BSO de Paddestoel heeft geen idee waar de bus kan zijn.

Voor de kinderen is de diefstal een groot gemis. “Het was een mooie bus die van alle gemakken voorzien was. Hij had lederen stoelen en de kinderen konden zelfs een filmpje kijken in de bus. Daarom begrijpen wij goed dat ze het jammer vinden dat juist deze bus gestolen is”, aldus Yvonne Verhulst van BSO de Paddestoel. “Daarnaast is het natuurlijk een grote logistieke uitdaging, want er pasten 23 kinderen in die bus, en hij maakte meerdere ritjes per dag van de scholen naar onze BSO. Daar moeten we nu andere oplossingen voor bedenken”.

Jasper van Lingen van BSO de Paddestoel heeft weinig hoop dat het voertuig nog in de buurt is: “We kregen wel een tip dat hij misschien helemaal gestript en met een ander kenteken in de Spaanse Polder zou rijden, maar dat heeft niets opgeleverd”.

In het programma Zaterdagmiddag LIVE van de lokale omroepen uit het Rijnmondgebied en RTV Rijnmond werd ook aandacht besteed aan de autodiefstal:

In de nacht van zondag 9 februari op maandag 10 februari werd de bus om 01:50 gestolen aan de Naardermeerstraat. Ongeveer 2 uur daarvoor waren er al mensen aan het polsen bij het voertuig. Volgens de camerabeelden is de bus aan het einde van de Naardermeerstraat gekeerd en teruggereden, om daarna linksaf de Oostmeerlaan op te gaan. Ook is te zien dat omstreeks die tijd een vrachtwagen vanuit de Naardermeerstraat richting de Oostmeerlaan rijdt. Tevens reed achter de bus een kleinere auto aan, vermoedelijk met handlangers van de daders. Heb je meer informatie of heb je een beveiligingscamera die op de Oostmeerlaan staat gericht? Neem dan contact met ons op, of bel de politie op 0900-8844 of via M op 0800-7000.