Remise voor TOGB en TAC’90 bij hervatting competitie

TOGB (zo) 1 – TAC’90 (zo) 1 (0-0) 1-1

Koploper TOGB en nummer vier op de ranglijst TAC’90 kwamen in speelronde 13 van de competitie niet verder dan een remise, 1-1. Voor de toeschouwer was het duel in Berkel en Rodenrijs er een waar alles in zat. Naast inzet, een hoog tempo en (soms)goed voetbal, was er emotie. Dat het voetbal niet altijd goed was en de fouten elkaar in rap tempo opvolgde, kwam doordat beide teams geen rust in het spel konden brengen. Hierdoor viel de score in de topper uit de 1e klasse B niet hoog uit.

Op papier kon het een doelpuntrijke wedstrijd worden gezien het gemiddelde aantal doelpunten van beide formaties. Beide coaches Ermes van TOGB en Koswal van TAC’90 speelden opportuun, wat dus een wedstrijd met een hoog tempo, maar zonder veel uitgespeelde kansen opleverde.

1e helft

Het duel op sportpark het Hoge Land werd in de eerste 45 minuten gedomineerd door de gastheren. TOGB had in TAC’90 een tegenstander die de ruimte liet om te voetballen. Echter hoefden beide doelmannen, Stijnman van TOGB en Spaan van TAC’90, niet al te vaak handelend op te treden. Wat in het eerste bedrijf ontbrak was de eind pass. Beide teams zetten hoog druk en dekten hoog door. Hierdoor werd de opbouw vaak gedwongen de bal te snel diep te spelen. Zulke situaties waren een prooi voor beide defensies die in de eerste helft geen fouten maakten. Schoten uit de tweede lijn van Den Uyll en LaCruz voor TOGB en te ver doorgevoerde dribbels van Labordus en Slagveer leverde geen doelpunten op. Bij rust was het dan ook niet verrassend dat deze gehaald werd bij 0-0.

Voorsprong

Na de verplichte helft wissel gingen beide teams opzoek naar de openingstreffer. TOGB was in de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf gevaarlijk via Doumajd, Bakker en Heintjes. Het was echter TAC dat de score kon openen. Na slecht verdedigend werk van Zandbergen kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Umit Bektas. Met een schuiver kon de middenvelder TOGB doelman Jesper Stijnman verrassen. Vijf minuten na de 0-1 had TAC wederom een enorme kans. De inzet van invaller en smaakmaker Hamza Boukhari kon op de doellijn door Gabri Urbanus worden over gekopt.

Harder

TOGB ging verder naar voren spelen, verhoogde de druk en gaf ruimte op het middenveld weg waar TAC te weinig gebruik van maakte. Den Uyll op links en Bakker vanaf werden door hun directe tegenstanders in de zone opgevangen. Af en toe ten koste van een overtreding. Bij een late tackle op Den Uyll liet TAC’90 speler Jagbandhan zich gaan en trakteerde Den Uyll op een kopstoot. Scheidsrechter Rampersad gaf op aanraden van zijn assistent vervolgens rood aan Rampersad. TAC moest het laatste kwartier verder met 10 man. Bovendien kon trainer Koswal door de rode kaart niet meer zijn aanvallende troef spelen die hij in gedachten had, maar moest defensief wisselen.

Alles of niets

TOGB trainer Ermes wisselde Bakker voor Paternot en bracht verder De Cock voor Den Uyll en Sousa voor Doumajd. De druk op TAC nam hierdoor toe, maar de Haagse defensie hield met 10 man voorals nog de nul. Sterker nog in de 88ste minuut had het team van Korswal via Boukhari een enorme kans. De handige middenvelder snoepte de bal van Urbanus af, ging de 16 binnen, maar liet Urbanus weer in het duel komen. Hierbij nam Urbanus het risico dat de verdedigende actie tot een strafschop zou leiden. De arbitrage liet doorspelen en zo bleef TOGB zicht houden op resultaat. Na een overtreding op invaller De Kock, mocht Urbanus aanleggen vanaf een meter of 30. Of het zo moest zijn, verdween de door Urbanus getrapte bal via doelman Spaan en de lat in het doel, 1-1. Voor de derde wedstrijd op rij pakt TOGB succes in blessure tijd.

Ontlading en frustratie

De ontlading bij TOGB was groot, terwijl aan TAC kant er spraken was van enige frustratie. TAC trainer Mario Koswal was na het duel duidelijk. “Naar mijn mening heeft de arbitrage ons twee punten gekost. De vrije trap die TOGB kreeg was naar mijn mening geen overtreding. Verder fluit de scheids niet voor het nemen van de vrije trap, terwijl TOGB de vrije trap wel neemt. Mijn doelman was nog met het neerzetten van de muur bezig. Echt zonde om zo in blessure tijd een treffer tegen te krijgen.” TOGB trainer Ermes was na afloop niet te spreken over hoe zijn elftal in de eerste helft had gespeeld. Ermes: “als je zoveel energie in een wedstrijd steekt, een hoog tempo speelt is het niet fijn om vanaf de kant te zien dat mijn spelers niet de rust weten te vinden om de bal eerst breed en daarna diep te spelen. Zo creëer je rust in plaats van het onrustige spel dat we nu speelden.”

TOGB: Stijnman, Bosch, Weegman, Urbanus, Assaih, Zandbergen, Doumajd (Sousa), Heintjes, Den Uyll (De Kock) , La Cruz, Bakker (Paternot)

TAC’90: Spaan, Stokkel, Tenidad, Couvreur, Bektas (Angoelal) , Slagveer, Labordus, Rojer, Matheus (Boukhari), Jagbandhan, Valerius (Alchali)