TTV TOGB Zuid-Hollandse Kampioenschappen

Kristel Luyken Zuid Hollands Kampioen tafeltennis

Afgelopen zaterdag namen namens TOGB 12 jeugdleden deel aan de Zuid-Hollandse kampioenschappen, welke gespeeld werden in de Margriethal in Schiedam.
Na een lange dag spelen, met zowel hoogte als dieptepunten, wisten 5 TOGB’ers in het jeugdtoernooi een prijs te behalen.

2de prijs dubbel A: Oliver Beemer en Rick Bakker
2de prijs dubbel D: Gjalt Kikstra en Niek Vos

Bij de meisjes was de halve finale een TOGB aangelegenheid die ging tussen Ilse van Es en Kristel Luyken. In deze wedstrijd trok Kristel aan het langste eind en mocht de finale spelen.
Helaas verloor Ilse de troostfinale en viel daardoor net naast het podium. Kristel speelde de finale met verve, bleek beter bestand tegen de zenuwen dan haar tegenstander en trok de partij naar haar toe.
1ste prijs meisjes B: Kristel Luyken

In het top toernooi dat gelijktijdig gespeeld werd, namen ook 3 TOGB’ers deel, Michel de Boer, Milo de Boer en Tim Gras.

Ook hier wist TOGB zich behoorlijk in de kijker te spelen. Voor een plaats in de halve finale schakelde Tim Milo uit met 16-14 in de 5de game. Hierdoor mocht Tim de halve finale spelen tegen clubgenoot Michel. Hier bleek dat Michel nog een brug te ver is voor Tim. Michel door naar de finale. Daar mocht hij het opnemen tegen Jochem de Hoop van Taverzo en wist Michel deze finale in 4 games te winnen.

1ste prijs toptoernooi: Michel De Boer
3de/4de prijs toptoernooi: Tim Gras

Verder heeft TOGB de 3de prijs in het JAWS-klassement gewonnen. Dit klassement houdt bij hoeveel deelnemers aan jeugdtoernooien hebben meegedaan in het afgelopen jaar en geeft aan de verenigingen met de meeste deelnemers geldprijzen. TOGB heeft over 2019 de derde prijs gewonnen en zo €250,- verdiend.

Op de foto staan (v.l.n.r.): Evelyn Kha (TTC Gorkum), Kristel Luyken (TOGB), Maaike Bakker (De Treffers (R)), Elsa Develing (LTTV Scylla).
De bronvermelding  © Janine Huiden :COT NTTB-West