Selectienieuws TOGB zondag

Verdedigers Younes Assaih en Dewie van Wichen zijn net als aanvaller Ian Bakker ook in het seizoen 2020-2021 te bewonderen in de TOGB kleuren. Het drietal heeft laten weten graag bij TOGB te blijven.

 

Dewie van Wichen kwam dit seizoen over van sv Den Hoorn. De in Berkel en Rodenrijs wonende verdediger doorliep de jeugdopleiding van Oliveo, waar hij ook actief was in de seniorenselectie.

 

Blijven

Van Wichen over zijn besluit om bij TOGB te blijven: “Het is de sfeer binnen de groep die de doorslag heeft gegeven om bij TOGB te blijven. De groep is een mix van jong en oud die eigenlijk perfect samengaan. Uiteraard tellen de goede resultaten mee en die helpen ook een goeie sfeer te creëren. Dit hebben we als groep ook te danken aan de club. In het bijzonder de vrijwilligers, supporters en iedereen die ons en de club een warm hart toedraagt.”

 

Aan de verwachtingen voldaan

Van Wichen: “Ik heb een paar wedstrijden gemist, onder andere door mijn schorsing aan het begin van het seizoen. Tijdens de trainingen en tijdens de voorbereiding zie je gewoon dat de brede selectie super sterk is en dat er ook weinig kwaliteitsverschil is. Dus als je dan op de bank terecht komt, wil je alles brengen om zo de beste prestatie in het team naar boven te halen. En dat is goed gelukt naar mijn mening. Qua prestatie had ik nooit verwacht dat we bovenaan zouden staan bij aanvang van de winterstop. Maar als ik nu terug kijk op de eerste seizoenshelft, naar onze selectie, de tegenstanders en de staf dan is het niet gek dat we op die eerste plek staan.

Over de tweede heft van de competitie is Van Wichen duidelijk. “Belangrijk zijn de eerste twee wedstrijden aan het begin van de tweede seizoenshelft. Als we die goed doorkomen en we houden die lijn vast dan kan het tweede deel net zo mooi worden als het eerste deel van het seizoen.”

 

Rol binnen de groep

Van Wichen: “Als nieuweling moet je ‘gewoon’ meegaan in de sfeer die er in de groep hangt. Er zijn eigenlijk geen verschillende of specifieke rollen binnen de groep. Tenminste zo voelt dat voor mij. Het is een soort automatische piloot die aanstaat met humor en serieus en volledige focus wanneer dit wordt gevraagd.”

 

Boodschap supporters

Met een knipoog zeg ik, dat vanaf het terras het soms nog te rustig is. Bij een overtreding tegen één van ons mag bijvoorbeeld best wat meer geluid bij de supporters vandaan komen. Laat de tegenstander op ons veld maar een beetje bang worden. Verder zijn de sfeer(acties), de 12e man en de steun van familie en vrienden van het team belangrijk. Blijf ons vooral supporten zoals in de eerste seizoenshelft!

 

Linker verdediger Younes Assaih is alweer een aantal jaren actief voor TOGB. Leg je keuze om bij TOGB te blijven kort uit. Assaih: “Sinds mijn komst naar TOGB zie ik dat de club alleen maar aan het ontwikkelen is. Voornamelijk binnen de spelersgroep zie ik zowel mijzelf als de groep ontwikkelen. De club heeft aangegeven vertrouwen in mij te hebben en andersom is dat ook zo. Ik voel mij op mijn plek en heb het enorm naar mijn zin bij de TOGB.

TOGB speelt aanvallend, verzorgd voetbal. Het fijne van de groep is dat wij elkaars kwaliteiten benutten en zo halen wij het beste in elkaar naar boven. Ook wanneer het even tegen zit gaan wij er met z’n allen voor, als 1 team. There is no I in team!

 

Inbreng en rol binnen de groep

Assaih: “Ik ben van mijzelf een rustig persoon, dus denk dat ik de rustige stille rol vervul in deze groep. Ik doe mijn ding, werk hard voor het team en help iedereen die hulp nodig heeft of hulp vraagt.

 

De in Utrecht studerende Ian Bakker heeft lang getwijfeld of hij wel door zou gaan met het prestatief voetbal. Bakker: “Alhoewel ik het een hele lastige keuze vond in verband met het studeren in Utrecht, wilde ik uiteindelijk toch prestatief blijven voetballen. Mijn plan was eigenlijk om te stoppen en mij volledig te focussen op mijn universitaire studie. Na een gesprek met Peter Stoutjesdijk, heb ik er toch voor gekozen om door te gaan. Ik kon de club en zo’n leuk team gewoon niet verlaten.”

 

Rol trainer

Bakker geeft aan dat Ronald Ermes belangrijk was bij het terug vinden van het plezier in het spelletje dat voetbal is. Bakker: “ Hij is heel belangrijk. Toen ik bij Sparta speelde, verloor ik mijn plezier in het voetbal. Ronald zorgde ervoor dat ik het plezier weer kreeg in het voetbal. Hij heeft mij het vertrouwen gegeven en ik probeer dat zo veel mogelijk terug te geven op het veld.”

 

Plafond

“Ik weet niet waar mijn persoonlijke plafond ligt.” Bakker: ”Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet mee bezig. Tuurlijk wil ik altijd beter worden en vraag ik elke wedstrijd steeds meer van mijzelf. Ik word nog wel eens een ’gevoels-persoon’ genoemd. Voor mij is een warme club, met geweldige supporters, een gezellige staf en een leuk team belangrijker dan op een niveautje hoger spelen. Ik denk dat ik nog veel kan leren van dit team op mentaal gebied en slimmigheden. Als jonkie houd ik daarom mijn ogen en oren goed open.”

 

Scoren

Bakker: ”Haha scoren is altijd een top gevoel en als het kan wil ik zo vaak mogelijk scoren! Maar het is geen vereiste om het naar mijn zin te hebben. Het gaat mij echt om het plezier met elkaar en er als één team er te staan. Als ik persoonlijk slecht speel, maar we wel winnen heb ik nog steeds een top week.

 

TOGB gevoel

Assaih: “Zodra ik bij TOGB binnen kom voelt het vertrouwd aan, zeg maar als familie. Om in de kleedkamer te komen en daar iedereen te zien lachen en iedereen die elkaar groet. Dat is voor mij het TOGB gevoel.

Bakker: ”Tja hoe leg je dat uit? Voor mij is het TOGB gevoel, dat je er met z’n allen staat, niet alleen de 11 op het veld, maar echt iedereen. Dus de bank, de staf en natuurlijk alle supporters. Zeker als je thuis speelt met zo’n publiek, dan voel je je een soort van onsterfelijk. Dan doe je het niet alleen voor jezelf maar ook voor iedereen om het veld.